„Man gražu, bet neramu dėl jų, todėl, kad tai vis vien yra pavojinga“, – LNK sakė praeivė.

Vakare, apie 22:30, prie jūros skubėjo ugniagesiai, policija, greitoji, mat bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad netoli molo jūroje nelaimė ištiko banglentininką.

„Buvo gautas pranešimas, kad prie šiaurinio molo skęsta žmogus, kad šalia – banglentė ir kad tą žmogų neša jūra. Buvo toks pirminis pranešimas. Buvo išsiųstos mūsų pajėgos – narų komanda, kurie nuvažiavę atiko paiešką. Aišku, buvo informuotas ir Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras“, – LNK komentavo Pajėgų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Kęstutis Sadauskis.

Tad banglentininko ieškojo narai, jūrą skrodė kateris. Prie molo iš oro žvalgyta sraigtasparniu, bet rasti žmogaus nepavyko. Paieška buvo atnaujinta ryte.

„Narų komanda nuvažiavo, patikrino nuo šiaurinio molo iki antros Melnragės – visą paplūdimį, ar nėra išmestų kokių daiktų, ar, neduok Dieve, paties žmogaus, bet, deja, nieko nerado“, – sakė K. Sadauskis.

Tad tarnybos suabejojo, ar nelaimės išvis būta ir ką, tariamai nešamą į jūrą, žmonės matė.

„Vakar buvo kaituotojų diena, nes buvo labai, labai daug vėjo – žmonės savo rekordus pasiekinėjo. Štai, viena mergina lietuvė, geriausia kaituotoja, aukščiausiai iššokanti – savo asmeninį, Lietuvos rekordą pasiekė: 18,5 metro, bet vyrukai ją vis tiek „apšoko“ antradienį. Vyrukai pas mus šoka dar aukščiau – buvo 22 metrai“, – LNK pasakojo banglentininkas Danas Macijauskas.

Trečiadienį buvo jau banglentininkų diena, nes bangos – mažesnės, bet nė vieni iš bangas skrodžiančiųjų saviškių nepasigedo.

„Niekas nedingo. Iš visų, ką žinau, tai visi sugrįžę. Tai greičiausiai niekas iš banglentininkų bendruomenės (nedingo – aut. p.). Nepasigedom nieko“, – sakė banglenčių bendruomenės narys Tomas Ūksas.

Audra Klaipėdoje

„Labai daug žmonių prigalvoja savo versijų, kas, kur atsitinka, bet mes visi suvokiame, kaip ta jūra veikia, mes ją pažįstame, mes suprantame sroves, stengiamės kuo saugiau elgtis ir vandenyje, ir dar kitus pamokyti“, – paaiškino D. Macijauskas.

Gelbėtojams šią vasarą bėdų dėl ekstremalų nekilo, nors panašių pranešimų, kaip antradienį vakare, iš akylų piliečių būna neretai.

„Šią vasarą jau keletas tokių atvejų buvo, kai tiesiog žmonės, kurie yra ant kranto, matydami banglentininkų kažkokius veiksmus, pamano, kad jiems reikia pagalbos, jie skęsta, nors iš tikro jie atlieka savo pratimus ar tiesiog mėgaujasi tuo skraidymu“, – pasakojo K. Sadauskis.

Oras prie jūros buvo ekstremalus ne vieną dieną – antradienį bangas šiaušė smarkus vėjas, trečiadienį jis aprimo, bet ryte, prieš 10 val. su smarkiu lietumi prasidėjo kruša.

„Žiemą visada būna ledo gabaliukų, dažnai. Vasarą – reta, čia gal po žaibavimo kažkaip taip atvėso“, – sakė T. Ūksas.

„Aš jau tris mašinos stiklus esu pasikeitęs nuo krušos. Pastoviai būna taip, kad ateina didžiulė audra, kažkas susimaišo“, – kalbėjo D. Macijauskas.

Šįkart nedideli ledo gabaliukai į jūrą, pliažo smėlį ir šiaurinę Klaipėdos dalį iš dangaus krito vos porą minučių.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: