73 klaipėdietė negali patikėti, kad teks laidoti sūnų. Vladislavas dirbo vilkiko vairuotoju. Sveikatos problemų turėjo, bet itin blogai pasijuto praėjusį penktadienį. Tad teko kviesti greitąją, ji vyrą nuvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

„Jį apžiūrėjo ir pasakė, kad jis kažkoks susijaudinęs, jis išėjo ir pasakė, kad jo į ligoninę nepaguldė ir nieko jam nepasakė“, – LNK sakė klaipėdietė Tatjana Paškauskienė.

Nustatę, kad gydymas nėra reikalingas, medikai jį išsiuntė namo. Kitą dieną sveikata prastėjo, vyras pagalbos nuvyko į Respublikinę Klaipėdos ligoninę. Čia vyrą apžiūrėjo, padarė tyrimus ir vėl išleido namo. Sekmadienio rytą mamai vėl teko kviesti greitąją.

„Jis aukštas, stambus vaikinas. Aš matau, kad jis guli, akys į viršų, lūpos baltos. Pradėjau kratyti, rėkti, nubėgau pas kaimynę. Aš jam sakiau nepalikti manęs“, – pasakojo ji.

Kai į namus atvyko dvi greitosios brigados, vyrą jau buvo ištikusi klinikinė mirtis.

„Visą valandą jie kovojo už jo gyvybę, bet nepavyko. Jis mirė 53 metų“, – sakė moteris.

Mirusio klaipėdiečio motina ir kaimynai nesuvokia, kaip galėjo atsitikti, kad pagalbos prašęs dviejose ligoninėse, vyras mirė jos taip ir negavęs.

„Kartais norisi tikėti, kad net jei ir be reikalo žmogus į paguldomas, tai gal geriau šitaip, nei išleidžiamas namo ir po dienos numiršta. Man atrodo, kad ne toje vietoje pradėjome taupyti“, – svarstė kaimynė.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė tvirtina, kad jis klaipėdietis pas juos tirtas kone tris valandas. Nes skundėsi troškuliu ir pilvo skausmais.

„Buvo pakviesti trys gydytojai specialistai, kurie jį apžiūrėjo ir taip pat buvo atlikti visi tyrimai, reikalingi, kai yra tokie nusiskundimai. Tai ir rentgenas, echoskopija, kraujo tyrimas, net ir kardiograma dėl viso pikto. Tačiau tyrimai nerodė kažkokios ūmios patologijos“, – LNK sakė Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovė Marija Gabrienė.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės medikai vyrą namo sako išsiuntę kartu pateikę tolesnio gydymo rekomendacijas.

O Klaipėdos universitetinė ligoninė teigia, kad jos Priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje vyrui irgi buvo atlikti tyrimai, bet jų rezultatai ūmios kardiologinės būklės nerodė. Kadangi esą pasijuto geriau, buvo išleistas namo.

Nuo ko mirė klaipėdietis, ekspertai dar aiškinai.

Per kelias dienas Klaipėdoje tai jau antra mirtis, kuri kelia įtarimų dėl netinkamos medikų pagalbos. Aiškinamasi ir kodėl taip pat dviejose uostamiesčio ligoninėse pagalbos ieškojęs kitas vyras jos taip pat nesulaukė. Ir tą pačią dieną mirė savo namuose.

Artimieji dėl to kreipėsi į prokuratūrą. Ši pradėjo tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: