Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministras (SAM) Aurelijus Veryga patikino, kad dėl karantino pratęsimo Vyriausybė galėtų spręsti ir kitą savaitę.

„Vyriausybės posėdyje jau gali būti svarstoma dėl (karatino, aut.p.) pratęsimo. Kiek tęsis, dar nedrįsčiau spėlioti, viskas priklauso nuo situacijos. Jei plitimas sustos, nereiškia, kad karantinas bus atšauktas“, - sakė A. Veryga, aiškindamas, kad ir Kinija ne iš karto karantiną nutraukė.

Delfi primena, kad Lietuvoje yra patvirtinti 36 koronaviruso atvejai, vienas iš jų – ne įvežtinis.

Dar šiandien Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), lengva COVID–19 forma sergantys pacientai nebebus guldomi į ligonines, jie bus išleidžiami gydytis į namus.

„Lengvus koronavirusinės infekcijos (COVID–19) simptomus jaučiantys pacientai nuo šiol galės būti išleisti gydytis į namus, jei čia galės laikytis visų izoliavimosi (saviizoliacijos) taisyklių. Tai reiškia, kad tie, kuriems nereikia specifinio simptominio gydymo, nebus guldomi į ligonines“, – informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Tuo metu, pacientams, kuriems dėl jų sudėtingesnės būklės taikomas stacionarinis gydymas, jų sveikatai pagerėjus, taip pat bus leista gydytis namuose, nors tyrimo rezultatai vis dar bus teigiami.