Į Ukrainą motociklais išvyko Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas, valstiečių atstovai Jonas Jarutis ir Aurelijus Veryga bei konservatorius Mindaugas Skritulskas.

Kelionę feisbuke trečiadienį ryte trumpai aprašė P. Saudargas.

„Šį kartą savo brolius ir seses ukrainiečius pasiekėme kiek kitaip – kiekvienas dviem ratais.

Kodėl taip? Karo metu politikai paprastai pasitenkindavome žaibiškai įvažiuodami, pasiekdami tikslą – aplankyti, susitikti, pristatyti, pamatyti, ir spėriai atgal – juk vis tiek rizika, o ir namie jaudinasi. Šį kartą norėjosi kažkaip labiau BŪTI su ukrainiečiais, labiau pajusti žemę ir orą, pajusti gyvenimą čia. Nes ir čia žmonės gyvena. Desperatiškai bando gyventi“, – rašė Seimo vicepirmininkas.

Jo teigimu, ukrainiečiai toliau susitelkę į žūtbūtinę kovą, tačiau taip pat yra labai pavargę ir pasiilgę ramaus gyvenimo.

Seimo nariai motociklais išvyko į Ukrainą

„Taip, ten kažkur frontas, ten dangus su žeme maišosi ir liejasi didvyrių kraujas. Ta brutali realybė tvyro ore, skausmas tapo kasdienis palydovas. Mums stovint prie žuvusiųjų už Tėvynę atminimo lentos Oksana rodo į jauno vaikino nuotrauką – „mano klasiokas“. Prieina pagyvenęs ukrainietis vedinas šuneliu, atsiprašo praeiti pro mūsų būrelį, paliečia pirštais lūpas ir po to vieno kario nuotrauką... Gal tai jo sūnus... Gal jis taip kiekvieną vakarą čia ateina. Nedrįstu užkalbinti...

Kažkur žmonės bando kabintis į gyvenimą, eina į darbą, veda vaikus į darželį, vysto verslą, prižiūri ūkį, geria alų... Bent dalis šalies turi gyventi, bent kiek normaliu ritmu, turi suktis ekonomika, švietimo, sveikatos, socialinių paslaugų sferos, kažkas turi „daryti“ mokslą, puoselėti kultūrą, ugdyti ateities didvyrius. Šalis – kaip didelis organizmas, jei sustos – pradės pūti, irti. Jei sustos, atsikelti po karo bus dar sunkiau. Didvyriams fronte irgi reikia paramos, o kad jos būtų ne tik iš išorės, reikia, kad šalis gyventų“, – rašė P. Saudargas.

Seimo nariai motociklais išvyko į Ukrainą

Parlamentarai lankosi Vakarų Ukrainoje.

„Susitinkame su vietos valdžia, kalbam, kaip plėtoti tarpvalstybinį, tarpregioninį, tarpmiestinį bendradarbiavimą ir tiesiog bendravimą“, – paaiškino Seimo narys, padėkojęs kolegoms už kelionę.

„Kol kas be nuotykių – tik vieną kartą motociklas gedo, bet technines problemas pavyko išsispręst patiems“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)