Keturioliktąjį kartą Kaune vyksianti šventė, kurią pavadinti Kazimiero vardu kažkada pasiūlė politikas Kazys Starkevičius, prasidės penktadienio popietę ir baigsis sekmadieniui vakarėjant.

Šventės organizatoriaus - Šeimos ūkininkų sąjungos pirmininko Vido Juodsnukio teigimu, tradiciniame pavasariniame turguje - Kazimiero mugėje - šiais metais dalyvaus per 1000 smulkiųjų verslininkų. Mugės kelias nusitęs nuo Mykolo Arkangelo (Įgulos) bažnyčios iki pat rotušės. Kaune prekiaus suvenyrų, papuošalų, tekstilės dirbinių gamintojai, medžio drožėjai, duonos kepėjai, mėsos perdirbėjai, saldumynų gamintojai, aludariai, kalviai.

Norintiems akis paganyti bus į ką pažiūrėti. Pirmiausia - gal į klumpę, kurią medžio drožėjai tris mėnesius drožė. Ji ąžuolinė, didelė ir sunkoka, - du vyrai jos nepakelia. Taip pat mugėje bus alaus pripildytas vieno metro aukščio ąsotis.

"Šiais metais į Kazimiero mugę Kaune atvyksta prekybininkų iš Estijos, Lenkijos, Latvijos ir Indijos. Kauno mugė išsiskirs tuo, kad joje dalyvaus studentai ir dėstytojai iš Belgijos, Olandijos, Danijos, Suomijos, Ispanijos, Portugalijos. Jų dalyvavimą užtikrina Erasmus intensyvi mainų programa, finansuojama Europos Sąjungos. Šio projekto vadovas - Kauno kolegijos dėstytojas Alfredas Macijauskas. Penktadienį ir šeštadienį studentai su dėstytojais dirbs mugėje, o po to vyks apibendrinimas. Tai - didelė reklama Kaunui", - išskirtinius mugės akcentus minėjo V. Juodsnukis.

Miesto savivaldybė, pasirūpinusi, kad tradicinis renginys vyktų sklandžiau, garantuoja, jog visą savaitgalį Kazimiero mugės dalyviai bei lankytojai turės galimybę miesto centre automobilius statyti nemokamai.

Mugės organizatoriai didelį dėmesį skiria ne tik verslui, bet ir kultūrinei programai. Penktadienį koncertuos Kauno muzikos ansamblis "Ainiai", Pivašiūnų kapela "Girnapusė". Šeštadienį kauniečius linksmins Daumantų muzikantai, Vytautas Šiškauskas ir kiti atlikėjai. Sekmadienį scenoje prie Kauno valstybinio muzikinio teatro karaliaus "Sadūnai", jaunimo ir vyresnių muzikantų, dainininkų ar šokėjų ansambliai.

"Seimo nario Kazio Starkevičiaus idėja Kaune surengti Kazimiero mugę pasiteisino. Šventė įgavo savito žavesio, ji - tikrai unikali. Esame dėkingi ir Šeimos ūkininkų sąjungai už garbingų bei solidžių tradicijų suformavimą.

Visi žino, kad Kazimiero mugė Kaune bus ne mažiau skambi negu ta, kuri vyko Vilniuje. Daug kas sako, kad į Kauną patogiau atvykti, kad žmonės čia - ne tokie išrankūs, ir nuotaika mugėje geresnė. Savivaldybė visada padeda mugės organizatoriams - atleidžia nuo mokesčių, tik gero oro užsakyti negali, bet šiais metais, viliamės, jis bus neblogas", - kalbėjo šventės globėjas Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.