Jis yra Kauno politechnikos instituto (dabar - Kauno technologijos universitetas) bei kitų aukštųjų mokyklų auklėtinis, įgijęs tris diplomus - radijo inžinieriaus, teisės ir viešojo administravimo specialisto.

Jo varžovas - 35-erių socialdemokratas Darius Razmislevičius, dar neseniai dirbęs Kauno miesto savivaldybės administracijos viename iš skyrių vyriausiuoju specialistu. Darbą savivaldybėje šis politikas turėjo palikti, kai buvo išrinktas į miesto tarybą, šiuo metu nedirba niekur. Yra baigęs Lietuvos sporto universitetą bei KTU. Jam vėliau gali atitekti vieno iš savivaldybės tarybos komitetų vadovo kėdė.

"Balsuodami pasisakėme už patirtį, už sukauptą didelį žinių bei politinio darbo bagažą. Be to, įvertinom ir tai, jog į Kauno savivaldybės tarybą ateina didelis būrys naujokų, kuriems pravers vicemero V. Popovo patirtis, įgyta dirbant svarbiuose, atsakinguose postuose, stiprinant demokratinę politiką", - naujienų agentūrai ELTA sakė LSDP Kauno skyriaus pirmininkė, Seimo narė Orinta Leiputė.

Ji pabrėžė, kad pirmiausia posėdyje buvo kalbama apie valdančiosios koalicijos programą. Šią koaliciją, primena ELTA, inicijavo nepartinė organizacija „Vieningas Kaunas", per savivaldos rinkimus kovo 1-ąją laimėjusi 17 Kauno miesto savivaldybės tarybos narių mandatų.

„Koalicijos programai pritarėme, su kai kuriomis pastabomis bei pasiūlymais. Į juos, tikimės, koalicijos partneriai pasigilins bei atsižvelgs galutiniame programos variante.

Dėl administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdės iš pradžių varžėsi net 7 socialdemokratai (tarp jų - 2 moterys). Tačiau vėliau penki iš jų savo kandidatūras atsiėmė. Galutiniame „varžybų" etape liko du - Giedrius Pauža ir Romaldas Rabačius. Už pastarąjį kandidatą ketvirtadienį balsavo daugiau socialdemokratų partijos Kauno skyriaus tarybos narių.

R. Rabačius jau yra dirbęs savivaldybės administracijoje. Taip pat jis yra buvęs ir Kauno miesto mero patarėju bei Kauno apskrities viršininko pavaduotoju. Anksčiau drauge su broliu yra įkūręs statybų bendrovę „Virmalda".

„Balsavimu pasirenkant R. Rabačių, atsižvelgta į jam, kaip direktoriaus pavaduotojui, teksiančias kuravimo sritis. Taip pat įvertinta ir tai, jog nauja miesto tarybos valdančioji komanda numato daugybę gerų permainų tiek savivaldybėje, tiek Kaune. Tad kvalifikacijos, darbo kokybė, kompetencijos bei kitokių reikalavimų kartelė kyla vis aukštyn, ir administracija turi būti pasirengusi pasitikti naujus iššūkius. Būtina mokėti pakankamai gerai ir teisingai spręsti problemas, sumaniai atliepiant į kauniečių lūkesčius, miesto bei miestiečių gerovei", - Eltai sakė LSDP Kauno skyriaus pirmininkė O. Leiputė.

ELTA primena, jog keturis narius Kauno miesto savivaldybės taryboje šią kadenciją turintys socialdemokratai, prisijungę prie valdančiosios koalicijos, gavo teisę vieną savo atstovą turėti ir tarp savivaldybės administracijos vadovų.