Daugumoje tarybai pateiktų ataskaitų rasta pažeidimų: pradedant aplaidžiai leidžiamais pinigais, apleista buhalterine apskaita, baigiant netinkamai naudotu nekilnojamuoju turtu. Kai kurios iš jų savivaldybės Finansų skyriui pateikė nepatikimas finansines ataskaitas. Nustatytas ir ne vienas atvejis, kai aplaidžiai vykdyti viešieji pirkimai.

Viena ataskaitoje dažniausiai minimų įstaigų - viešoji įstaiga "Automobilių stovėjimo aikštelės", kurios direktorius Algimantas Puidokas neseniai pateko į Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratį. Jam pateikti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba.

Kaip teigiama savivaldybės ataskaitoje, Kontrolės ir audito tarnybai atlikus kontrolinį patikrinimą dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą, nustatyta, kad įstaigoje vidaus kontrolei nebuvo skiriama pakankamai dėmesio, nėra jokių vidaus kontrolės procedūrų, kurios užtikrintų vidaus kontrolės pastovumą, apskaitos ir informacinės sistemos bei turto apsaugą.

Konstatuojama, kad įstaigoje finansų kontrolės procedūros nefunkcionuoja kaip vientisa sistema - aplaidžiai vykdyta finansų kontrolė, blogai pasirašomi ūkinių operacijų dokumentai.

Ta pati tarnyba konstatavo ir tai, jog vidaus kontrolės sistema, kuria kontroliuojami finansai, "neveikia arba veikia nepatikimai" keliuose lopšeliuose-darželiuose ir mokyklose ir Povilo Stulgos muziejuje.

Savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius, pristatęs šią kasmetę ataskaitą, teigė, kad Šilainių poliklinikoje, Panemunės senelių namuose, Savivaldybės vaikų globos namuose, netinkamai saugomas įstaigos turtas, lopšelyje-darželyje "Girstutis" patebėta trukumų vykdant viešuosius pirkimus.

Skelbiama, kad savivaldybės įmonėje "Kapinių priežiūra" vadovas dirbo nepatvirtinęs registrų formos, turinio ir skaičiaus, rasta "operacijų, kurios neatitiko savivaldybės asignavimų, inventorizacijos metu rasta turto neatitikimų".

Viešoji įstaiga "Kauno verslo konsultacinis centras" išvis nepateikė finansų kontrolės ataskaitos savivaldybei, o kita įstaiga "Rekreacijos, turizmo ir sporto mokslo parkas" vietoj ataskaitos pateikė tuščią ataskaitos blanką.

A.Lauciaus rengtame aiškinamajame rašte konstatuojama, kad "finansų kontrolės sistema minėtose įstaigose nesukurta" . Šios įstaigos gavo vertinimą "silpnai".

Kliūva ir Kauno kameriniam teatrui - čia esą nustatyta trūkumų, kurie susiję su savivaldybės biudžeto lėšų naudojimu mokant darbuotojams priemokas prie pareiginio atlyginimo, viešųjų ir privačių interesų derinimu valstybės tarnyboje, savivaldybei nuosavybės teise priklausančio ir pagal panaudą valdomo turto nuoma, viešųjų pirkimų vykdymu ir dokumentu tvarkymu bei apskaita.

"Gerai" buvo įvertinta 78,7 proc. (207 įmonės) visų savivaldybei pavaldžių viešųjų juridinių asmenų ir 13,3 proc. (35) įvertinta "patenkinamai". "Silpnai" vertinama 4,6 proc. (12) visų asmenų. Likęs procentas įmonių nevertintas, nes jos arba bankrutavusios, arba likviduojamos (9).

A.Laucius teigė, kad administracija teiks nurodymus ir pasiūlys priemonių visoms įmonėms, kurių finansų kontrolė vertinama patenkinamai. Vėliau miesto taryboje priimtas nutarimas, kuriuo iki gegužės 15 dienos administracijai pavesta "priimti siūlymus, kurie pašalins trūkumus".

Kauno savivaldybei pavaldžios 263 įstaigos.