Kauno rajone, Paparčių kaimo apdegusioje sodyboje dabar vaikštinėja tik vieniši katinai. Rugsėjį čia dar gyveno 81 metų senolis, jo namai buvo sudeginti kaimyno. O senolis dabar glaudžiasi globos namuose.

„Labai netikėta, nes mes tikrai nesitikėjome, kad mūsų kaimynystėje gali taip nutikti“, – kalbėjo vietos gyventoja.

Pensininko namus apiplėšė ir padegė kaimynas, kuris prieš nusikaltimą senoliui dar pats padėjo kieme supjauti malkas ir už šį darbą dar gavo 8 eurus.

Vyras gyveno netoli nusikaltimo vietos.

„Man atrodo, kad gal jam pasirodė, kad per mažai sumokėjo“, – svarstė vietos gyventojas.

Vėliau vyras sužinojo, kad senolis serga koronavirusu ir baisiai įtūžo, nes pamanė, kad ir jį kaimynas galėjo apkrėsti specialiai.

Kai pensininkas dėl pablogėjusios sveikatos buvo išvežtas į ligoninę, kaimynas įsibrovė į jo namus.

„Atėjo ir paprašė laužtuvo. Ir su tuo laužtuvu jis stovėjo pas tą žmogelį kampe. Dar nebuvo šalta, žiūriu, pareina su kibiru. Galvojau, kad jis parneš benzopjūklui benzino“, – įvykius prisiminė kaimynas.

Įsibrovėlis darydamas nusikaltimą savo draugų nepamiršo. Jis aiškino teismui, kad prieš padegdamas namą išnešė dujų balioną, kad šis sprogdamas nesudegintų šalia esančio kaimyno namo.

„Įsibrovęs į aptvertame sklype esantį gyvenamąjį namą, pagrobęs 50 litrų talpos dujų balioną, 25 eurų vertės, tyčia padegė svetimą gyvenamąjį namą“, – LNK žinioms sakė teismo atstovė Vaiva Milkeraitienė.

Kauno apylinkės teismas padegėjui paskyrė pusantrų metų bausmę kalėjime. Tenkino ir 26 tūkstančius eurų siekiančius civilinius ieškinius. Teismas bausmę motyvavo tuo, kad nusikaltimai buvo padaryti tyčia.

„Atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas laikė tai, kad asmuo pripažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailėjosi. Tačiau jo atsakomybę sunkino tai, kad nusikalstamas veikas padaręs būdamas recidyvistu“, – teigė teismo atstovė.

59 metų vyro biografijoje iškalbinga – už įvairius nusikaltimus jis teistas ne kartą.

„Jis anksčiau yra teistas už smulkias vagystes, už sveikatos sutrikdymą, taip pat už melagingą skundimą, melagingų parodymų davimą. Pagrinde jam buvo taikomos arešto bausmės“, – LNK apie padegėją sakė teismo atstovė.

Kaimynai sako, kad kurį laiką jausis saugiau, nes vargo su tokiu gyventojų turėjo daugelis. Ir nuolat pergyvendavo dėl turto saugumo. Tačiau anot kaimynų, ne kartą teistam vyrui tokia bausmė yra per menka.

Teismo sprendimą dar galima apskųsti aukštesniam teismui per 20 dienų.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: