Ketvirtadienį vykusiame Kauno savivaldybės tarybos posėdyje vos keletas politikų naudojosi nešiojamaisiais kompiuteriais. Akivaizdu, kad politikai mieliau informacijos ieško popieriniuose dokumentuose, o ne kompiuterių ekranuose.

Tačiau svarstoma politikams iš miesto biudžeto nupirkti naują techniką. Vienas iš argumentų, kad senoji technika tapo per sunki.

Andrius Kupčinskas
„Toks pasiūlymas buvo. Kita vertus, iš tarybos narių aš girdžiu, tuo labiau iš moterų, kad joms per sunku tampytis, taip galima pasakyti, kompiuterius. Senus kompiuterius, kurie pirkti prieš daugiau nei ketvertą metų. Technologijos eina į priekį, daug patogiau“, - DELFI teigė A. Kupčinskas.

Nenori atsilikti nuo Jonavos

Be to, Kauno vadovas pastebi, kad kur kas mažesnių miestų politikai naudojasi modernesne technika.

„Pasižiūri į Jonavos tarybos narius, tai jie šiuo atveju modernesni. Reikia suprasti, kad kompiuteris taip pat yra darbo priemonė, nes visi tarybos sprendimai yra sukelti, visi susirašinėjimai su administracija, rengiami sprendimų projektai. Yra aibė informacijos“, - sako A. Kupčinskas.

Nereikia, bet planuoja pirkti

Tuo tarpu Kauno politikai senosios technikos per daug nepeikė. Kone visi DELFI kalbinti politikai tikino, kad juos tenkina senieji kompiuteriai.

Loreta Kekienė
„Jis (kompiuteris – DELFI) nėra sunkus, jei kalbame apie svorį. Tik tiek, kad gal nepatogus – papildomas lagaminėlis, papildoma rankinė, kadangi moterys ir taip rankines nešiojasi. Ar tenkina senieji kompiuteriai? Taip, puslapius varto, prisijungi prie kontoros, prie dokumentų. Viskas ten yra“, - DELFI teigė Kauno miesto tarybos narė Loreta Kekienė.

„Savivaldybės suteiktas kompiuteris pilnai tenkina mano poreikius. Be to, siūlomuose kompiuteriuose nėra įdiegta reikiama programinė įranga, kuri nėra pritaikyta dokumentų peržiūrai. Be to, nemanau, kad būtų tikslinga pirkti kompiuterius visiems tarybos nariams. Jei kažkas turi nusiskundimų dėl darbinių kompiuterių, problemą galima išspręsti kur kas pigiau“, - DELFI teigė tarybos narys Povilas Mačiulis.

A. Kupčinskas taip pat teigia, kad naujo kompiuterio jam nereikia.

„Aš jokiu būdu neperšu. Ar man asmeniškai reikia naujo kompiuterio? Ne. Aš tenkinuosi tuo, ką turiu“, - sako meras.

Tarp siūlymų – prestižiniai pavadinimai

Trečiadienį vykusiame Kauno miesto tarybos frakcijos seniūnų susirinkime politikams pristatyti planšetinių kompiuterių, kuriuos svarstoma pirkti, modeliai. Tarp pristatytų buvo ir tokie, kaip „Apple iPad“ ar „Samsung Galaxy Tab“.

Neoficialiai skaičiuojama, kad 41 tarybos nario aprūpinimas planšetėmis gali kainuoti apie 100 tūkst. Lt.

Sprendimą ar pirkti sau kompiuterius priims tie patys Kauno miesto tarybos nariai.