Viešą konkursą laimėjusi R.Garbaravičienė nurungė vienintelę konkurentę – 52 metų stiklo ir keramikos dailininkę Eriką Vaivadaitę-Pachomovienę.

Įdomus sutapimas, bet konkurso komisijos pirmininkas, savivaldybės Kultūros ir švietimo departamento direktorius Virginijus Mažeika ir miesto muziejaus veiklą kuruojančio Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas priklauso tai pačiai partijai kaip ir A.Garbaravičius – Liberalų ir centro sąjungai.

Filologė R.Garbaravičienė 23 metus dirbo Maironio lietuvių literatūros muziejuje muziejininke, skyriaus vedėja, direktoriaus pavaduotoja, tačiau nuo 2003 metų dėl šeiminių aplinkybių ji laikinai nedirbo.

Opozicijoje esantys Kauno politikai L.T. teigė, jog susidariusi situacija kvepia viešųjų ir privačių interesų konfliktu.

Mero žmona formaliai pavaldi muziejaus direktoriui. Pats A.Garbaravičius, nors ir nėra tiesioginis jo viršininkas, valdžios piramidėje užima gana aukštą vietą. Esama abejonių, ar R.Garbaravičienei netinkamai dirbant muziejaus vadovas išdrįs bausti mero žmoną.