Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ apie mokinių surengtą streiką pranešusi skaitytoja teigė, kad vaikai visose mokyklos erdvėse iškabino plakatus, kuriuose matyti ryškiai raudonomis raidėmis E. Vaitkui adresuoti klausimai.

„Kodėl esate čia, o ne pergalės parade, Vaitkau? Krymas – Ruzzijos, Vilnius – Lenkijos? Koks putkos bandelių skonis?“ – tokius ir panašius klausimus galima matyti mokinių plakatuose.

Tiesa, kiek vėliau pasidalinta nuotraukomis, kad plakatais negailestingai bandoma nusikratyti. Tikėtina, bandoma suspėti pašalinti streiko „pėdsakus“ iki kandidato į prezidentus atvykimo į gimnaziją.

Kauno gimnazijos mokiniai sukilo į streiką: piktinasi dėl susitikimo su kandidatu į prezidentus

„Pridedu nuotraukas kaip Vaitkaus elektoratas plėšo vaikų padarytus plakatus“, – rašė skaitytoja.

Mokyklos administracijos atstovai interesantams teigė, jog E. Vaitkaus apsilankymas gimnazijoje yra legalus. Esą salė susitikimui buvo išsinuomota per atvirą nuomos sistemą, kuria naudotis gali visi norintieji.

Gimnazijos atstovų teigimu, mokyklos rankos susitikimo atšaukimui surištos. Tikinama, kad niekas neturi teisės atšaukti susitikimo, uždrausti naudotis sale, nes E. Vaitkus, pasak mokyklos administracijos atstovų, su vaikais nedirbs.

Skaitytoja naujienų portalui ketvirtadienio vakarą pranešė, kad susitikimas, nepasaint mokinių streiko, įvyko.

„Viskas įvyko. Vaikai prigamino plakatų visokių, o tie atėjo, viską nuplėšė ir įvyko tas susitikimas.

Dar vaikai užstatė ant scenos, kad apšvietimas būtų mėlyna-geltona (Ukrainos vėliavos spalvos), o tie nemokėjo išjungti, tai Vaitkus visą savo tą susirinkimą vedė tame Ukrainos vėliavos spalvų fone“, – sakė portalo skaitytoja.

Papildyta 21.55 val.

„Papildau informaciją dėl Basanavičiaus gimnazijoje įvykusio E. Vaitkaus susirinkimo su rinkėjais. Pats esu šios mokyklos mokinys, prisidėjau prie šio protesto organizavimo, salėje uždavinėjau klausimus kandidatui. Tik Vaitkui atvykus prie gimnazijos, su juo apturėjom trumpą pokalbį.

Kauno gimnazijos mokiniai sukilo į streiką: piktinasi dėl susitikimo su kandidatu į prezidentus

Pranešiau, kad norėsiu užduoti jam klausimų. Bendraujant su Vaitkumi iš arti, užuodžiau gan stiprų alkoholio kvapą sklindantį nuo jo. Arba valgė saldainius su likeriu, arba šiek tiek išgėrė alkoholinių gėrimų „ant drąsos“. Taip pat noriu pridurti, kad susirinkę E. Vaitkaus rinkėjai buvo kiek lengvokai tariant neadekvatūs. Kol uždavinėjau klausimus, buvau pertraukinėjamas salėje sėdinčių žmonių, keliskart ir pačio Vaitkaus, nebuvo suteikta galimybė kai kurių klausimų užbaigti iki galo. Vienu metu net pasigirdo necenzūrinės žmonių replikos iš šono „Eik tu, durniau, k***a, kas klausimus surašė? Grybauskaitė ar Šimonytė?“ – informacija dalijosi J. Basanavičiaus gimnazijos mokiniu prisistatęs portalo skaitytojas.