"Kadangi "Hanza Kaunas" renginiai daromi su Kauno dienomis, nusprendėme, kad pagrindinės bus 25-26 dienos, kurių metu renginiai vyks visą dieną Senosios prieplaukos amfiteatre ir Kauno pilies vidiniame kieme, ten pat lomoje bus ir Hansa dienos.

O renginiai prasidės nuo 19 dienos, pradedant orkestrų festivaliu „Padūduokim Kaunui“.

20 dieną, pirmadienį, kuris gal atrodo nelabai patraukli diena keliauti po renginius ir koncentrus, tačiau yra tikroji Kauno miesto diena, parinkome ypatingą koncertą "Džiaze tik merginos". Ir visą savaitę šeštą valandą Senajame prieplaukos amfiteatre vyks po koncertą", - apie šventinius renginius žurnalistams ketvirtadienį pasakojo renginio režisierė Jolanta Lakštinienė.

Ji pabrėžė, kad visi renginiai, įskaitant spektaklius ir koncertus, bus nemokami.

Šventinį savaitgalį į orą iš Santakos stadiono taip pat pakils aitvaras Kauno vėliava. 100 kv. metrų vėliava ore bus matoma net ir iš tolimesnių Kauno rajonų.

"Prasideda svarbiausių šventinių renginių savaitė - tuo galėsite įsitikinti iš programos. Džiaugiamės, kad Kauno dienos išsiskirs iš ankstesnių. Tęsiu pradėtą pernai metų tradiciją - padovanoti dvidešimt miesto vėliavų bendruomenėms, kad pasipuoštų miesto šventės proga, taip pat kviesime ir miestiečius iškelti vėliavas", - kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šiemet Kauno dienos rengiamos 14 kartą.

Kauno miesto šventei gegužės 20 diena pasirinkta todėl, kad 1463 metais Kazimieras Jogailaitis atnaujino ir praplėtė miesto teises.