Protestuotojai laikė plakatus su užrašais „O kur jūsų žmogiškumas?“, „Laisvė Palestinai“, „Tu – genocido bendrininkas“, „Stop paramą genocidui“ bei mosavo Palestinos vėliavomis, buvo pasipuošę palestiniečių atributika.

Susirinkę protestuotojai nuo Kauno centrinio pašto Laisvės alėja žygiavo link Nepriklausomybės aikštės, kur protesto metu bus sakomos kalbos, skaitoma poezija.

Renginio organizatorių teigimu, akcija inicijuojama siekiant išreikšti solidarumą su palestiniečiais, taip pat reikalaujant nedelsiant nutraukti ugnį Gazos ruože.

„Artėjant genocido pusmečiui, o Izraelio ir jo sąjungininkių JAV bei JK karinei agresijai nuvilnijus per aplinkines arabų šalis – Libaną, Jemeną – absurdiška leisti šioms žudynėms toliau vykti lyg niekur nieko. Empatijos ir ašarų negana. (...) Privalome priešintis ir daryti spaudimą genocidą palaikantiems politikams bei institucijoms, privalome išeiti į gatves ir kovoti už laisvę Palestinai“, – teigia protesto organizatoriai.

Renginyje pasirodė ir keletas Izraelio rėmėjų, atsinešusių šios šalies vėliavą.

ELTA primena, kad Izraelis pradėjo atakuoti Gazos Ruožą po „Hamas“ smogikų inicijuotų žudynių, per kurias Izraelio bendruomenėse praėjusių metų spalio 7 d. gyvybės neteko daugiau kaip 1 200 žmonių. „Hamas“ taip pat paėmė apie 240 įkaitų.