Kvietė visus Kauno politikus, tarp jų – abu V. Matijošaičio sūnus


„Caras pagrobė, užmigdė ar numarino ne visus kauniečius. Likę gyvieji kovo 22 d., 18.00 val. švenčiame dvejų metukų pažadų gimtadienį – rengiame protestą prieš politinę veidmainystę. Reikalaujame Kauno miesto tarybą pradėti Matijošaičių nušalinimo procedūrą dėl jų šeimos verslo atstovavimo Rusijai (teroristinei valstybei) tarptautiniame lygmenyje“, – skelbia protesto akcijos organizatoriai.

Paraiškoje leidimui gauti nurodoma, kad Laisvės alėjoje prie miesto savivaldybės rūmų susirinks iki 50 protestuotojų.

Protestas prieš Visvaldą Matijošaitį Kaune

„Kviečiame prisijungti kiekvieną kaunietį su stuburu. O ką tai pakeis? Gal ir nieko, bet geriau jau 50 žmonių su pozicija nei tylintis ir Carui pataikaujantis miestas“, – teigiama pranešime.

Kvietimai dalyvauti protesto akcijoje „Politinės veidmainystės gimtadienis. Dveji metukai“ išsiųsti visiems Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams, kurių daugumą sudaro V. Matijošaičio suburto judėjimo „Vieningas Kaunas“ atstovai. Tarp jų yra ir du Kauno mero sūnūs – Šarūnas ir Dainius Matijošaičiai.

Protestas prieš Visvaldą Matijošaitį Kaune

„Išsiuntėme laišką visiems miesto tarybos nariams su kvietimu atvykti į protestą ir reikalavimu inicijuoti Matijošaičių nušalinimo prodecūrą. Kaip suprantu, tarybos opozicija jau pradeda rinkti parašus atstatydinimui. Dabar svarbu spausti tarybos narius (net ir „Vieningą Kauną“ tarp jų), kad jie parodytų stuburą pasirašydami už“, – pranešė protestą organizuojantis kaunietis Rokas Povilius.

Jis minėjo, kad renginio metu prie savivaldybės bus išskleistas „šventinis“ stalas su specialiu tortu, taip pat kauniečiai bus kviečiami parašyti linkėjimus „sukaktuvių“ proga Matijošaičiams atvirukuose.

„Tikimės, kad šis protestas nebus tik vienkartinė iniciatyva, kuri paragins ir kitus kauniečius netylėti“, – Eltai sakė R. Povilius.

Nors leidimą Laisvės alėjoje vykstančiam protestui savivaldybė išdavė tik 50-iai žmonių, pasak R. Poviliaus, susirinkusiųjų skaičius yra kur kas didesnis.

„Skaičiaus neįvardinsiu, bet jis tikrai kelis kartus viršijo leistiną“, – teigė kaunietis bei konstatavo, jog viskas pavyko geriau negu tikėtasi.

Kauno miesto opozicija penktadienį inicijavo interpeliaciją V. Matijošaičiui

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pradėjo rinkti tarybos narių parašus Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio interpeliacijai.

Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, mero įgaliojimų nutraukimo procedūra inicijuojama atsižvelgiant į kovo 14 d. viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog „Vičiūnų grupės“, kurios vienas savininkų yra Kauno meras V. Matijošaitis, įmonės „Vičiūnai-Rus“ vadovai, tarpininkaujant Rusijos ambasadai Kuboje ir Kubos ambasadai Maskvoje, susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais Maskvoje.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybės tarybai teikti, kad būtų pradėta mero įgaliojimų netekimo procedūra, turi teisę ne mažiau kaip vienas trečdalis, tai yra, 14 savivaldybės tarybos narių grupė. TS-LKD frakciją Kauno miesto savivaldybės taryboje sudaro 8 nariai, LVŽS frakcijai priklauso 4, o LSDP – 3 savivaldybės tarybos nariai. Likę 26 tarybos nariai yra išrinkti pagal „Vieningo Kauno“ sąrašą.

Protestas prieš Visvaldą Matijošaitį Kaune

Kaip skelbė LRT radijas, Rusiją palikti žadėjusi Matijošaičių valdoma kompanija Maskvoje aukščiausiu lygiu atstovauja Rusijos maisto pramonei. Teigiama, kad Sovetske (Karaliaučiuje) veikiančios įmonės „Vičiūnai-Rus“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Rolanas Ozarinskas ir tiekimo vadovas Edgaras Pečiulis praėjusių metų balandį Maskvoje susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais.

Visvaldas Matijošaitis

Susitikimams tarpininkavo Rusijos ambasada Kuboje ir Kubos ambasada Maskvoje. Lietuvos valdžia sako smerkianti tokį įmonės sprendimą ir žada siekti, kad „Vičiūnų grupei“ nebūtų leista dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, nurodo LRT radijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)