Valdančiąją Kauno miesto tarybos koaliciją sudarys 14 konservatorių (TS), 4 Liberalų sąjūdžio atstovai (LS), 3 krikščionys demokratai (KD) ir 2 jaunalietuviai (JL).

Sėkmės koalicijos partneriai jau pasidalino ir postus. Tėvynės sąjungai teko du įtakingiausi postai – mero ir administracijos direktoriaus į kuriuos atitinkamai pretenduoja daugiausiai kauniečių balsų sulaukęs Andrius Kupčinskas ir prieš keletą mėnesių iš administracijos direktoriaus pareigų atstatydintas Arūnas Keserauskas.

Kitų koalicijos partnerių atstovai – Stanislovas Buškevičius (JL), Kazimieras Kuzminskas (KD) ir Rimantas Mikaitis (LS) greičiausiai taps vicemerais.

Beje, trečiadienį visi kandidatai sutartį pasirašė sėdėdami savo būsimose vietose.

Administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigas užims liberalų ir krikščionių demokratų atstovai.

Drąsiai visų vadinamas būsimuoju meru, tačiau dėl jauno amžiaus oponentų kritikos sulaukiantis A.Kupčinskas teigia, kad svarbiausia yra ne amžius, o darbai.

"Aš vakar atšvenčiau savo 32-ąjį gimtadienį, nors ir nelabai tam daug laiko turėjau, bet aš manau, kad su kiekvienu gimtadieniu tas trūkumas išnyksta. Galiu pasakyti, kad kiekvienas gimtadienis man prideda pliusą. Tai tas trūkumas yra laikinas ir aš manau, kad nesvarbu amžius. Svarbu idėjos, požiūris į miesto tvarkymą, į miesto valdymą", - sakė A.Kupčinskas.

Sėkmės koalicijos sutarties pasirašymą stebėjo ir atsisakę ją pasirašyti socialdemokratų atstovai.

Norimų administracijos direktoriaus ir vicemero postų negavę socdemai teigia dėl savo pozicijos – likti opozicijoje ar bendradarbiauti su Sėkmės koalicija – apsispręsią iki pirmojo naujos kadencijos tarybos posėdžio.

"Darėme ne vieną tarybos posėdį, buvo daug audringų diskusijų ir priėmėme sprendimą kurio laikomės. Šiandien priimtas sprendimas toks, kad koalicijos partnerių sąlygos nėra adekvačios gautam pasitikėjimui prieš gyventojus. Todėl mes galime svarstyti galimybę paremti koaliciją, nes kolegos pakvietė paremti koaliciją. Kokios bus sąlygos ir ar mes galėsime paremsime paaiškės iki pirmojo tarybos posėdžio ir ne vėliau", - sakė Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas.

Naujos kadencijos Kauno miesto taryba į pirmąjį posėdį, kuriame bus renkamas meras bei vicemerai, rinksis balandžio 12 dieną.