25 tonos smėlio į Nemuno pakrantę suvežtos praėjusį penktadienį. Smėlis buvo supiltas į specialias formas ir supresuotas. Vėliau pora dienų smėlis dar paliktas susigulėti.

Skulptorius darbą pradėjo pirmadienį. Skulptūroje, ant Vytauto karūnos bus pavaizduoti svarbiausi Kauno pastatai - Vytauto bažnyčia, Arkikatedra, Soboras, Prisikėlimo bažnyčia, Perkūno namas, Kauno pilis.

Skulptūra formuojama po truputį nuo viršaus nuimant specialias formas. Tiesa, visuomet išlieka rizika, kad nuėmus apatinę pagrindo formą skulptūra gali sugriūti.

Skulptūros aukštis siekia kiek daugiau nei tris metrus. Ją nuolat saugo apsaugos tarnybos darbuotojai, nes jau savaitgalį pastebėta, kad kažkas mėgino ant smėlio formų užlipti.

D. Mockus tikina, kad lietus smėlio skulptūrai nebaisus.

„Priešingai, silpnas lietus skulptūra tik sutvirtina“, - DELFI sakė D. Mockus.

Vytauto karūnavimo proga visus viduramžių damų ir riterių gerų manierų mokyklėlės auklėtinius į miesto riterius ir damas šventins ne tik Kauno miesto meras, bet ir Lietuvos kariuomenės kapitonas Donatas Mazurkevičius, kuris minint 600 metų Žalgirio mūšio metines, atliko Vytauto Didžiojo vaidmenį. Per „Hanzos“ šventę jis ir vėl pasipuoš viduramžių drabužiais ir taps Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu Vytautu.

Tradicinė Kauno viduramžių šventė „Hanza" vyks jau šį savaitgalį - rugsėjo 8-9 dienomis.

Septintą kartą rengiama „Hanzos“ šventė šiemet bus mažesnė nei pernai vykusios Tarptautinės „Hanzos: dienos, tačiau organizatoriai žada, jog staigmenų netrūks ir šiemet.

Kaip ir kasmet šventės lankytojus pasitiks amatininkų mugė, viduramžių miestas prie Nemuno: senųjų amatų kiemas, indulgencijų kioskas, viduramžių žaidimų aikštelė, viduramžių riterių rajonas, viduramžių maisto restoranas, kartuvės, kankinimo kuolai, raganų gojelis, kojūkininkai, renginį vainikuos ugnies spektaklis ir šventiniai fejerverkai.