Krašto apsaugos sritis šiais metais gaus papildomų lėšų dėl laikino bankų solidarumo mokesčio. Kadangi šis sprendimas laikinas, grįžtama prie diskusijos apie gynybos mokestį. L. Kasčiūnas įvardijo tvariausią pasiūlymą.

„Kai girdžiu kritikos dėl Lietuvos gynybos finansavimo, ypač, kai kalba kolegos iš opozicijos, noriu priminti, kad mes padvigubinome gynybos biudžetą. Pagal dydį, skiriamą nuo bendrojo vidaus produkto (BVP), esame penketuke NATO šalių. Tą fiksuokime.

Bet visiškai pritariu, kad jeigu papildomai norime plėtoti tam tikrus dalykus, šita finansavimo apimtis, kurią turime nuo metų pradžios, padės plėtoti tam tikrus Vokietijos brigados priėmimui svarbius taškus. <...> Taip pat tęsti visus reikalingus pirkimus ir mūsų kariuomenės stiprinimą. <...>

Jeigu mes, pavyzdžiui, kalbame apie papildomą finansavimą Vokietijos brigadai, kurio reikės neišvengiamai, jeigu eisime privalomo šaukimo keliu, tai yra dar viena papildoma finansavimo kryptis. Jeigu kursime diviziją, tai dar viena papildoma finansavimo kryptis“, – laidoje „Delfi interviu“ vardijo Seimo NSGK pirmininkas L. Kasčiūnas.

Kada kiekvienas žinos, ką daryti?

Pašnekovas, paklaustas, kada bus visiems aišku, ką reikėtų daryti karo atveju, įvardijo ir laiką, kada tikimasi pradėti informacinę visuomenei skirtą kampaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)