„Jeigu mane pakvies, aš pasiruošęs“, - žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

Jis aiškino, kad situacija jam yra netikėta, pirmadienį planavo ir toliau planuoja tęsti darbus Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pareigose.

Politikas kalbėjo apie savo gynybos viziją.

„Jeigu manęs reikia, aš ateisiu su energija, ateisiu su plačia visuotinės gynybos vizija, su vizija, kuri leistų žmogui, kuris nori prisidėti prie Lietuvos gynybos, rasti vietą Lietuvos gynybos architektūroje. Tai yra mano esminis tikslas.

Mes turime ugdyti valią priešintis. Turime įtraukti mūsų visuomenę į gynybos planus, nes tik visuotinės gynybos principo praktinė realizacija leis sukurti tokią jėgą, kaip aš sakau, lietuvišką dygliuotą ežį, kur net ir stipresnei rusiškai meškai praryti jo būtų nepatogu. Ji nenorėtų to daryti“, - kalbėjo L. Kasčiūnas.

Paklaustas apie praktinius darbus, politikas atsakė: „komendantūrų sistemos praktinė realizacija, užnugario sistemos, teritorinė savigyna, programa dronams, tolesnis karinio rezervo rengimas ir apginklavimas“.

Anušauskas traukiasi Šimonytės prašymu


L. Kasčiūnas yra įvardinamas realiausiu kandidatu pakeisti A. Anušauską, kuris traukiasi premjerės Ingridos Šimonytės prašymu.

„Vakar darbo dienos pabaigoje gavau pasiūlymą užleisti krašto apsaugos ministro pareigas kitam politikui, ir pačiam užimti jo, komiteto pirmininko vietą Seime“, - sakė A. Anušauskas.

Prezidento ir premjerės susitikimas numatytas pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)