„Skambino man vienas pažįstamas, tai bombardavimas vyko į Boryspilio pusę. Aš irgi pati girdėjau penktą ryto“, – pasakojo ji.

„Guardian“ korespondentas Luke'as Hardingas „Twitteryje“ paskelbė, kad žmonės Ukrainos sostinėje slepiasi rūsiuose: „mūsų rūsys Kijeve pildosi šeimomis su mažais vaikais. Vaikai laiko rankose spalvinimo knygeles. Širdį draskantys vaizdai“.

D.Makarova teigė, kad Ukrainos sostinėje kol kas ramu ir panikos nėra.

„Kažkokios panikos kol kas nesimato. Supraskite, kad iškart sureaguoti yra neįmanoma, jei ne šalia tavęs kažkas byra. Pati gyvenu prie geležinkelio stoties, jei geležinkelio stotį pradės bombarduoti, gal kažkas girdėsis aiškiau (…) Prasibudau penktą, toks dundesys buvo girdėti tolumoje. Pasirodo, Boryspilis. Jis kažkur už 30 kilometrų“, – kalbėjo ji.

Ukraina kovos

Ukrainos lietuvių bendruomenės pirmininkės teigimu, žurnalistai praneša, kad prie Rados, kur šiomis dienomis rinkosi ukrainiečiai, žmonių mažiau.

„Bet, kaip sakoma, panikos mieste kažkokios labai didelės nėra“, – patikino ji.

Anot pašnekovės, per visą šį laiką, kai buvo svarstomi įvairūs Rusijos veiksmų scenarijai, Ukrainos žmonėms nebuvo duoti jokie nurodymai, ką reikėtų daryti karinės invazijos atveju.

„Iki šios dienos absoliučiai nieko nebuvo skelbta – nei vakar, nei užvakar. Nors kai V. Putinas įvedė kariuomenę į Donbasą, nieko nebuvo skelbta“, – patikino ji.

D.Makarovos teigimu, pasaulis į tai, kas vyksta, turi reaguoti labai griežtai.

„Nes jeigu niekas nesustabdys, kiek mes galėsime atsilaikyti patys, čia labai didelis klausimas“, – kalbėjo ji.

Pašnekovės teigimu, žmonėms nelabai kas lieka, kaip tik stoti į šalies gynybą.

„O ką daryti? Aišku, kad gins, nebėgs gi visi iš šalies palikę. 2014 metais neišbėgo. Kovos Ukraina, tikrai nepasiduos, nes mums nėra kur daugiau dėtis, kaip ginti savo žemę“, – teigė ji.

Ukrainoje ketvirtadienį paskelbta karo padėtis. V. Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams padėti ir Ukrainai „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

Netrukus po to Ukrainos sostinėje Kijeve ir rytiniame Mariupolio uostamiestyje girdėjosi sprogimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją