Trečiadienį Gaižiūnų poligone, Jonavos rajone, vyko rezervo karių logistinis aprūpinimas, jiems išduodama ginkluotė ir ekipuotė, atliktos kitos procedūros, po kurių rezervistai išvyko į karinius vienetus.

Kaip praneša kariuomenė, šaukimus atlikti tarnybą iš viso gavo per 10 tūkst. aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, ketvirtadalis jų yra pašaukti pratyboms, dar 2 tūkst. – duomenų sutikrinimui bei sveikatos įvertinimui.

Aktyvaus kariuomenės personalo rezervo karių šaukimą į mokymus vykdo Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba. Nustatytu laiku pašaukti kariai atvyko į šaukimo punktus iš kur buvo nuvežti į karinį vienetą arba logistinio aprūpinimo punktą.

Kartotiniams mokymams atvyko 2,5 tūkst. aktyviojo rezervo karių

Į pratybas pašauktiems aktyviojo rezervo kariams kartotinių mokymų trukmė priklausys nuo karinio dalinio, tačiau daugumai karių mokymai truks iki 3 savaičių. Pratybų metu rezervo kariai atnaujins bazines karines žinias ir įgūdžius bei atliks kitas numatytas užduotis.

Pratybose „Perkūno griausmas 2024“ Lietuvos kariuomenė ir kitos valstybės institucijos treniruosis perėjimą iš taikos į karo metą, nuosekliai atliekant visus būtinus veiksmus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją