Generalinio miškų urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, kad savaitgalis miškininkams buvo pakankamai ramus:

„Iki praėjusio šeštadienio šalyje vyravo trečios-ketvirtos klasės miškų gaisringumas. Sekmadienį pagaliau sulaukėme išganingo lietaus. Palijo tikrai nemažai visoje Lietuvoje. Pirmadienio ryto duomenimis, dabar miškuose pirmos-antros, vietomis ir trečios klasės gaisringumas. Tai tikrai šioks toks atokvėpis miškininkams. Prašėme ir prašome miškų urėdijas sustiprinti budėjimą, iškylaujančių miškuose – atsargiai elgtis su atvira ugnimi, nepalikti rusenančių žarijų. Apskritai, savaitgalis miškininkams buvo pakankamai ramus. Tačiau vėl prognozuojama karšta savaitė, termometro stulpelis vėl kils iki 30 laipsnių. Tikėtina, kad savaitės viduryje miškų gaisringumas vėl pasieks trečią ar ketvirtą klasę. Taigi, pavojus gaisrams kilti bus pakankamai didelis. Kai miškas yra taip išdžiuvęs, menkiausia žiežirba gali įžiebti didžiulį gaisrą, kurio nuostoliai bus milžiniški“,– sakė G. Visalga.

Palangos gelbėjimo stoties viršininkas Jonas Pirožnikas tikino, kad savaitgalį jūra buvo rami, todėl didelių problemų gelbėtojams nekilo:

„Penktadienį ir šeštadienį poilsiautojų buvo ypač daug. Paplūdimyje praktiškai nebuvo net kur atsigulti. Ypač užkimštas buvo paplūdimys Basanavičiaus ir Žvejų gatvių ruože. Būtų kilę didelių problemų, jeigu gelbėtojams būtų tekę skubiai pravažiuoti keturračiu motociklu arba džipu. Praktiškai tai būtų neįmanoma. Todėl teko žmones, turėjusius sveikatos sutrikimų, gabenti iki centrinės gelbėtojų būstinės arba iki tilto, kur laukdavo greitosios pagalbos brigada, kateriu ar vandens motociklais. Savaitgalį tokių poilsiautojų, kuriems prireikė medikų pagalbos, buvo 12. Jūra buvo rami, todėl didelių problemų čia nekilo, reikėjo tik sudrausminti per toli, už riboženklių plaukiančius poilsiautojus. Palangos paplūdimyje buvo pasirodžiusios medūzos, bet jų buvo ne tiek daug, kad apkartintų žmonių poilsį“, – kalbėjo J. Pirožnikas.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo 6.05 val. iki 9.00 val.