Dėl Ukrainos pajėgų dronų aktyvumo virš Maskvos uždaryti agresoriaus sostinės oro uostai. Tuo pačiu Rostove prie Dono girdėti tokie sprogimai, kad mieste net sienos dreba ir langai virpa.

Gyventojai soc. tinkluose dalinasi informacija apie pastebėtas tris praskrendančias raketas. Vietinė valdžia ramina gyventojus, neva viskas kontroliuojama, o čia tiesiog lėktuvai skraido.

„Lėktuvai, matai“, – ironizuoja ekspertai.

Luhansko kryptis


Svatovė. Agresorius vykdo aktyvią dezinformacinę kampaniją, teigdamas, kad Ukrainos pajėgų gynyba pralaužta bei neva ukrainiečiai bėga iš Kupjansko. Tiesa yra kita – tęsiasi susidūrimai prie Synkivkos, tačiau okupantams ir toliau nesiseka pasistūmėti nepaisant didelių pastangų.

Tuo tarpu prie Novoselivskės fiksuojamos Ukrainos gynėjų lokalios kontratakos. Ką jau kalbėti apie situaciją pietiniame flange – čia rusai yra visiškai praradę iniciatyvą.

Kremina. Ukrainiečiai įsitvirtina savaitgalį atsikovotose pozicijose Dibrovos ruože.

Lysyčanskas. Rusai vykdo lokalias atakas Bilogorivkos prieigose, Ukrainos vienetai apsigynė.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Kontaktinėje linijoje iš esmės – be pakitimų. Okupantai puola Bogdanivkos link, ukrainiečiai veržiasi link Krasna Goros.

Įdomu, kad agresoriaus aviacija aktyvi ne tik šiuose karštuose ruožuose, bet taip pat bando atakuoti ir prie Veselės, t. y., sąlyginai ramiame Soledaro ruože. Neatmestina, kad rusai supranta, jei čia ukrainiečiai pradės aktyvius veiksmus, jų laikomas frontas gali imti byrėti geometrine progresija, todėl ir smūgiuoja prevenciškai.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai tęsia sėkmingas lokalias atakas Klišijivkos – Andrijivkos ruože, apeidinėdami Andrijivkos gyvenvietę iš šiaurės.

Rusai bando kontratakuoti, tačiau nesėkmingai.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Rusų gynyba prie Robotynės trupa. Nepatvirtintais duomenimis, jie paliko gyvenvietę. Ukrainiečiai įsitvirtinę šiaurinėje dalyje ir užėjo į centrinę bei rytinę gyvenvietės dalis, pietvakarinė dalis kol kas lieka „niekieno žemė“.

Tuo pačiu Ukrainos pajėgos toliau kala pleištą ruože Robotynė – Verbovė bei lėtai, bet užtikrintai juda rytinėse ir pietrytinėse Robotynės prieigose.

Ukrainiečiai nepamiršta ir Pologų krypties. Tęsiasi jų operacijos kelyje Orichivas – Pologai. Negana to, Ukrainos vienetai stuksena į okupantų gynybą prie Dorožniankos.

Velyka Novosylka. Ukrainos gynėjai tęsia antrą puolimo operacijos etapą – perskėlę sektorių į dvi dalis toliau valo flangus. Rytiniame flange po truputi įsitvirtina savaitgalį atsikovotose pozicijose ir tęsia operacijas Kermenčiko link.

Vakariniame flange Ukrainos gynėjai suaktyvėjo, jie nuo Staromajorskės puolė į pietvakarius ir pasiekė taktinę sėkmę. Ukrainiečiams pavyko per „niekieno žemę“ pasistūmėti apie 1 km. Tokiu būdu rusų pozicijos prie Prijutnės yra spaudžiamos ne tik iš šiaurės bei vakarų, bet ir iš rytų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)