Abi pusės apsikeitė dronų smūgiais. Rusai 24 „Shahed“ dronais bandė atakuoti Ukrainą, ukrainiečiai 17 iš jų numušė.

Tikėtina, kad prasmukę „Shahedai“ ir yra kalti dėl sprogimų Kremenčiuko naftos perdirbimo stotyje. Galima teigti, kad okupantai intensyviau ėmė atakuoti Ukrainos energetinę infrastruktūrą artėjant šaltajam metų sezonui.

Savo ruožtu Ukrainos pajėgos skolingos neliko – dronais atakavo prie Sočio esančią degalų saugyklą (daugiau nei 500 km. nuo kontaktinės linijos).

Luhansko kryptis


Svatovė. Agresorius per soc. tinklus skleidžia dezinformaciją apie savo sėkmę prie Novojehorivkos. Tačiau ką jie iš tiesų sėkmingai daro, tai išgaruoja po Ukrainos gynėjų artilerijos smūgių.

Nepatvirtintais duomenimis, ukrainiečiai įvykdė sėkmingas atakas centriniame ruože (prie Novoselivskės). Kai kuriuose ukrainiečių šaltiniuose dėl šios operacijos, ekspertų galva, jaučiama perdėta euforija.

Vargu, ar tai didesnio Ukrainos puolimo pradžia, kadangi pajėgų ir resursų prioritetai yra kitur. Tačiau ko galima tikėtis, tai Ukrainos vienetų tolimesnio siekio pasigerinti taktinę situaciją.

Karas Ukrainoje

Kremina. Agresorius organizavo keletą atakų pietiniame flange, tačiau be rezultatų.

Donecko kryptis


Bachmutas. Ukrainos pajėgos tęsia operacijas pietiniame flange. Šiandien jų SOP sunaikino „MstaB“ haubicą ir padidinto tikslumo šaudmenų „Krasnopol“ sandėlį.

Analitikas Tatarigami teisingai pastebi, kad aukštumų prie Andrijivkos kontrolė sudaro sąlygas ukrainiečiams bandyti laužti naują rusų gynybos liniją palei geležinkelį.

Tačiau ekspertai mano, kad pirmiausia Ukrainos pajėgos sieks užbaigti darbą Kurdiumivkoje ir taip ne tik užims dominuojančias aukštumas, bet kartu sudarys platesnį placdarmą tolimesniam puolimui. Tuo pačiu neatmestina, kad rusams stiprinant gynybą Klišijivkos – Andrijivkos – Kurdiumivkos ruože, Ukrainos vienetai pakeis pagrindinę puolimo kryptį ir smogs ten, kur agresoriaus gynyba silpnesnė (pvz. Majorskės – Ozaranivkos arba Soledaro ruože).

Zaporižios kryptis


Orichivas. Rusai toliau degina savo „elitines“ oro desanto pajėgų 7-ąją ir 76-ąją divizijas.

Jie puola ir bando sustabdyti ukrainiečių puolimą, tačiau patiria didžiulius nuostolius. Per dvi savaites nuo šių vienetų permetimo, rusai nesustabdė Ukrainos gynėjų puolimo, ką jau kalbėti apie Robotynės pleišto nukirtimo galimybes. Ukrainos pajėgos stumiasi pirmyn prie Novoprokopivkos ir Verbovės.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos Kryme organizavo dar vieną smūgį „Storm Shadow“ raketomis. Agresorius skelbia, kad ukrainiečiai į orą pakėlė net 11 bombonešių „Su24“, o smūgius koordinavo vienas arba keli dronai.

Kokio masto ataka iš tiesų buvo įvykdyta, sunku pasakyti, tačiau rezultatas aiškus.

„Didelis kabūm Rusijos Juodosios jūros laivyno štabe“, – rašo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją