Tuo pačiu GUR paskelbė vaizdo įrašą, kuriame „Magura“ jūrinis dronas smogia į rusų katerį Kryme. Agresorius skelbia, kad pirmadienį Ukrainos jūrinių dronų Krymo pakrantėse būta ir daugiau.

Naktį iš Kursko srities agresorius trylika dronų atakavo Ukrainos teritoriją. Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė 12. Sprogimai girdėti Zaporižioje, Poltavoje, Sumuose ir Charkive. Dieną rusų aviacija koreguojamomis aviacinėmis bombomis (KAB) smūgiavo Sumų apylinkėse.

Pastaruoju metu smarkiai suintensyvėjo pasienio regionų Sumų ir Charkivo apšaudymai. Greičiausiai taip rusai bando trikdyti ukrainiečių logistiką ir pajėgas, judančias į Kupjansko – Lymano sektorius.

Tikėtinos riboto masto agresoriaus puolimo operacijos Sumų ir/ar Charkivo srityse siekiant prikaustyti Ukrainos pajėgų rezervus, galinčius praversti Kreminos ir Lymano sektoriuose.

Kol kas „šviečiasi“, kad labiausia tikėtinos puolimo operacijos iš Belgorodo srities į Charkivo sritį, kur sukoncentruota didžioji dalis rusų pajėgų (apie 30 tūkst. iš visos 50 tūkst. grupuotės).

Časiv Jaras

Be to, čia iš Leniningrado karinės apygardos šiuo metu permetinėjami iki 4000 karių su kovine technika (apie 350 technikos vienetų).

Tad labai tikėtina, kad rusai bandys pastumti kontaktinę liniją keletą ar keliolika kilometrų ir taip pagerinti savo taktinę situaciją, pavyzdžiui:

  • Apie 8 km pasistūmėti palei abu Lopano upės krantus į pietus, užimti dalį čia esančių aukštumų ir Kazacha Lopano miestelį, kuriame yra geležinkelio linija, vedanti iš Belgorod į Charkivą;

  • Sukurti naują gynybos ruožą Kazacha Lopanas (Ukrainos teritorija) – Žurovliovka (Rusijos teritorija), arčiau prie Charhivo pritraukti artileriją.

  • Supančioti ukrainiečių rezervus ir resursus, vykstančius į Kupjanską – Kreminą;

  • Deklaruoti, jog apsaugojo pasienio kaimus (pvz. Graivoroną), kuriuos nuolat puldinėja Ukrainos remiami rusų savanoriai ar artilerija atakuoja ukrainiečiai (Šebekyno).

Luhansko kryptis

Kupjanskas. Rusai kiek pasistūmėjo Kyslivkos – Kotrliarivkos ruože (šie kaimai yra šalia vienas kito 600 m. atstumu). Nedidelis pleištas iš pietų grasina ukrainiečių pajėgoms, ginančioms Ivanivką. Tuo pačiu rusai stuksena ir šiauriniame flange, tačiau ukrainiečiai jiems neleidžia prasimušti per Synkivką.

Lymanas. Lokalūs susidūrimai Ternų – Torskės ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Syverskas. Susidūrimai įprastiniuose ruožuose (Bilohorivka, Veselė, Rozdolivka), Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Sunkios kautynės tiek šiauriniame (Kalynivka), tiek pietiniame (Ivanivskė, Klišijivka) flanguose. Rusams nepavyksta pasistūmėti. Ukrainos pajėgos sumaniai minuoja vietovę, priešą daužo dronais ir artilerija.

Pokrovskas – Vuhledaras.

Šiaurinis flangas. Rusų judesys į šiaurę kiek sustojo. Sunku pasakyti, ar rusus kuriam laikui sustabdė ukrainiečių gynyba aukštumose į šiaurę nuo Archangelskės, ar patys rusai sustojo ir nori įsitvirtinti. Tuo tarpu spaudimas į vakarus (Sokilas -Novopokrovskė – Umanskė) stiprėja, tęsiasi sunkūs ir permainingi mūšiai.

Centras. Agresoriui pavyko pasistūmėti šiaurinėse Netailovės prieigose, jie toliau atakuoja link Jasnobrodivkos. Rusai bando užimti aukštumoje esančias pozicijas, kad galėtų lengviau užimti žemumoje esančią Netailovę. Taip pat agresoriui pavyko išplėsti savo pozicijas į pietus nuo Pervomaiskės, Nevelskės gynėjų padėtis dar labiau komplikuojasi.

Pietinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės, kontaktinėje linijoje – be esminių pakitimų.

Zaporižios kryptis

Rusams pavyko pasigerinti savo taktinę situaciją Staromajorskės prieigose.

Šiame sektoriuje rusų spaudimas vis didėja. Jie bando stumtis palei Mokry Jalio upę į šiaurę ir susigrąžinti Ukrainos vasaros kampanijos metu išlaisvintas teritorijas.

Pietų kryptis – be pakitimų.