„Kažkoks geros dūšios žmogus pasiuntė pagerintų cigarų į Briansko sritį. Stipriai užsirūkė Klymove ir Klincuose. Pastarojoje gyvenvietėje kaip šalutinis rūkymo efektas – didelė duobė ir aplink ją nepadoriai išmėtyta rūkstanti rusų technika“, – rašo ekspertai.

Pasak jų, atstumas iki sienos su Ukraina yra daugiau nei 50 km., tad čia gali būti ne haubicų darbas. Labiau tikėtina – smūgis raketa „Točka“.

„Panašu, kad rusų oro ir priešraketinės gynybos problemos išlieka nepakitusios“, – mano jie.

Išplėtė kelio kontrolę

Lisičiansko kryptyje ukrainiečiams pavyko kiek išplėsti savo kontroliuojamą ruožą aplink Kyslivką.

Svarbu tai, kad ne tik padidinta išlaisvinta teritorija, bet ir išplėsta kelio Kupjanskas – Svatovė kontrolė.

Pasirodė vaizdų, kaip specialiosios paskirties dalinys „Kraken“ dirbo šiose vietovėse.

„Vis dar manome, kad tolesniam spaudimui prie Nova Tatarivkos orkai jau gali būti pasirengę, todėl nors ir logiška būtų toliau vystyti sėkmę nuo Kyslivkos, neatmestina, kad ukrainiečiai ieškos labiau netikėtos atakos vietos. Vienas iš eigos variantų Peršotravnevės – Orliankos ruožas, tačiau neatmestina ir mechanizuotų pajėgų koncentracija Novoselivskės – Kuzimivkos ruože“, – rašo ekspertai.

Prasiveržę čia ukrainiečiai galėtų užimti aukštumas ir iš rytų prisidengti upėmis Kobylka ir Krasna.

Tokiu atveju Svatovė liktų taktiškai labai nedėkingoje situacijoje (žemumoje), agresorius būtų priverstas reaguoti, ir gal tada atsilaisvintų rankos šiauriau esančiai ukrainiečių grupuotei Peršotravnevėje – Kyslivkoje perkirsti kelia Troickė – Svatovė.

Ukrainiečiai išlaikė pozicijas prie Červonopopivkos ir spaudžia toliau.

Rusai kontratakuoja, bet susidaro įspūdis, kad jų atakų tempas mažėja.

Džiaugtis dar anksti

Tęsiasi mūšiai visoje Lisičiansko kontaktinėje linijoje. Rusų socialiniuose tinkluose sklando keistos nuotaikos – vieni kanalai skelbia, kad ukrainiečiai rengiasi puolimui nuo Bilohorivkos link Lisičiansko. Kiti sako, kad toks judesys jau prasidėjo.

„Dar anksti džiaugtis. Mūsų skaitytojai jau puikiai žino apie rusų propagandistų pamėgtą taktiką „fašistai puolė, o mes nuo jų didvyriškai apsigynėm“, nors jokio puolimo nebuvo. Stebėsime situaciją, tačiau signalai įdomūs“, – rašo jie.

Soledaro – Bachmutskės ruože kautynės tęsiasi, agresoriui nepavyksta užimti visos Jakovlivkos ir priartėti prie Soledaro.

Bachmuto prieigose agresoriui pavyko pasistūmėti pietryčiuose. Vėl tik mažytis žingsnelis (apie 300 m.), kuris rusams kainavo labai brangiai. Bėda ne atstumas, o vietovė, kurioje agresoriui, panašu, pavyko įsitvirtinti.

Rusai nustūmė ukrainiečius iš gerų gynybinių pozicijų netoli vandens kliūčių ir įsitvirtino miesto pakraštyje. Tai gali būti rytinės Bachmuto dalies šturmo pradžia.

Agresoriui nepavyksta atakos prie Klišijivkos bei į vakarus nuo Majorskės – Ozaranivkos – Kurdiumivkos ruožo.

Avdijivkos ruože agresorius patyrė didelius nuostolius bandydamas pasistūmėti link Kamjankos ir atsitraukė.

Nevelskės – Pervomaiskės – Opytnės ruože tęsiasi snukiadaužis.

Agresorius atnaujino Marijinkos gyvenvietės centro šturmą, tačiau ir vėl nusilaužė dantis ir ragus.

Neilgai orkai džiaugėsi išplėtę savo kontroliuojamą teritoriją į vakarus nuo Pavlivkos.

Ukrainiečiai kontratakavo ir atsiėmė šią teritoriją. Jei jiems čia pavyks įsitvirtinti, neatmestinos jų lokalios atakos į okupantų kontroliuojamos Pavlivkos užnugarį, t.y., link Jehorivkos.

Sklando įvairios versijos

Pirmadienio vakarą gerai driokstelėjo Melitopolyje. Kaip kortų namelis subyrėjo tiltas kelyje Melitopolis – Berdianskas.

Rusų socialiniuose tinkluose sklando įvairiausios versijos – nuo HIMARS smūgio iki ukrainiečių partizanų darbo. Labiau tikėtina, kad tiltas buvo susprogdintas.

Jei agresoriaus komunikacinio tinklo ir logistinės sistemos griovimas vyks toliau tokiais tempais, tai neatmestina, kad Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus sutiksime stebėdami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Zaporižios kryptyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją