Luhansko kryptis


Svatovė. Didelių pasikeitimų nėra. Okupantai toliau koncentruoja pastangas išlaikyti placdarmą vakariniame Žerebeco upės krante Novojegorivkos – Nadjos ruože. Jų vienetai kol kas išlaiko placdarmą, bet rusų soc. tinkluose dėl šio ruožo optimizmo vis mažiau.

Taip pat agresorius stengiasi pralaužti Ukrainos vienetų gynybą prie Novoselivskės, tačiau ir toliau pajudėti į priekį nepavyksta. Pranešama apie lokalias ukrainiečių kontratakas šiauriniame flange prie Lyman Peršyjaus.

Kremina. Agresoriaus atakos sumenko, jis daugiausia remiasi artilerija ir aviacija. Ukrainos gynėjai atsako ugnimi. Didesnio manevrinių vienetų judėjimo nefiksuojama.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tęsiasi poziciniai susidūrimai, kontaktinėje linijoje be pakitimų. Bachmuto miesto vakarinėse prieigose be pakitimų.

Pietinis flangas. Vis daugiau patvirtinimų, kad Klišijivka jau tapo „niekieno žeme“. Agresorius bando kontratakomis sustabdyti Ukrainos pajėgų judėjimą į rytus. Jei bandymai lipti į kalvas vakarinėje Klišijivkos dalyje labiau primena norą kuo greičiau numirti, tai Andrijivkos – Kurdiumivkos ruože rusai rimtai nusiteikę susigrąžinti bent dalį pozicijų. Ukrainiečiai apsigynė.

Avdijivka – Marijinka. Okupantų pastangos atsiimti trečiadienį prarastas pozicijas prie Nevelskės buvo nesėkmingos. Tokiu pat rezultatu baigėsi ir rusų atakos Marijinkos – Pobedos ruože.

„Pobedos“ (pergalės – rus.) nebuvo“, – ironiškai pastebi ekspertai.

Karas Ukrainoje

Vuhledaras. Antradienį Ukrainos gynėjai pastūmė rusus kelyje Novomychailivka – Solodkė, o trečiadienį ukrainiečiai surengė sėkmingą ataką vakarinėje Mykilskės gyvenvietės dalyje ir pasistūmėjo apie 700 m. pirmyn.

Panašu, Ukrainos gynėjai ėmėsi operacijos šiame sektoriuje, kuri leistų sudaryti sąlygas puolimui Volnovachos link.

Jei/kai ukrainiečiams pavyks išstumti rusus iš Mykilskės ir įsitvirtinti čia esančiose aukštumose (taip įgalinant savo artilerijos sistemas, minosvaidžius, PTRK ir kt. veikti efektyviau), tikėtina, Ukrainos pajėgos pradės aktyvesnes operacijas Jegorivkos link.

Čia yra svarbus kelių susikirtimas, rusų grupuotės Pavlivkoje užnugaryje. Tokiu būdu gali būti siekiama priversti okupantus atsitraukti į liniją Kropivnicė – Kirlivka – Grafskė.

Tuo pačiu ukrainiečiai greičiausiai sieks nupjauti kontaktinę liniją rytiniame flange bei pasiekti bent jau liniją Slavnė – Solodkė – Volodimyrivka.

Tačiau šiam VEV būtina flangų apsauga ir sėkmingos Ukrainos pajėgų puolimo operacijos Novodoneckės ir Marijinkos ruožuose. Ar ukrainiečiai bus linkę judėti į priekį neišsprendę šių rizikų? Pamatysime.

Zaporižios kryptis


Orihivas. Kontaktinėje linijoje pakitimų nėra. Ukrainos gynėjai vykdo lokalias atakas Kamjanskė – Žerebjankai ruože, o Robotynės prieigose tęsia savo įsitvirtinimo darbus bei atmušinėja okupantų kontratakas.

Velyka Novosylka. Panašu, Ukrainos vienetai pasiekė Urožainės šiaurines prieigas ir čia įsitvirtina. Agresorius kontratakuoja, tačiau nesėkmingai. Tuo pačiu rusai bando kontratakuoti ir prie Staromajorskės, tačiau rezultatas toks pat niekinis.

Pietų kryptyje – be esminių pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)