Naujausi įvykiai

Pirmiausia jie įvertino Rusijos karo propagandistų reakciją į dar vieną numuštą naikintuvą Su–34. Pastarieji tikino, jog naikintuvą sunaikino ne Ukrainos pajėgos, o tai buvo nedovanotina klaida.

„Vėl rėkia agresoriaus karo propagandistai. Jie bando paneigti, kad tai ne ukrainiečių darbas, o tiesiog „kvaila ir nedovanotina klaida“. Įsivaizduojant, kad yra būtent taip, galima būtų daryti prielaidą, kad Donecko kryptyje veikiančiose agresoriaus oro gynybos pajėgose įsitaisė mįslinga kenkėjų grupė. Tokiu atveju, ką gi veikia „šaunieji“ rusų saugumiečiai? <...>

Neabejotina, kad tai yra ukrainiečių oro gynybos darbas. Kalbama, apie sąlyginai netoli nuo kontaktinės linijos klajojantį ir aukų ieškantį oro gynybos sistemos „Patriot“ kompleksą“, – situacijos vertinimą pateikė karo ekspertai.

Karas Ukrainoje

Jie taip pat pažymėjo, jog agresoriaus pajėgos Volnovakha, esančioje maždaug 35 kilometrus nuo Vuhledaro, skaudžiai nukentėjo. Pasak karo ekspertų, agresoriaus pajėgos čia nusprendė iškilmingai sutikti generolą majorą. Ir išrikiavus tris kuopas iš 35–osios gvardijos motošaulių brigados nunešė HIMARS.

„Rezultatas – mažiausiai 65 okupantai nukauti ir dar neaišku kiek sužeista. Daugiau tokių vizitų, daugiau tokių rikiuočių“, – socialiniame tinkle rašė karo ekspertai.

Situacija fronte

Luhansko kryptyje esančiame Svatove, anot pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertų, toliau tęsiasi lokalūs susidūrimai, didelių pasikeitimų kontaktinėje linijoje nėra.

Kreminoje agresorius toliau atakuoja Terny ir pietinio flango miškuose, tačiau jam pasistūmėti nepavyksta.

Lysyčianske rusai tęsia nerezultatyvias lokalias atakas Bilohorivka ir Vesele ruožuose, pažymėjo karo ekspertai.

Donecko kryptyje esančiame Bachmute agresorius apšaudė svarbų Ukrainos pajėgų logistinį tašką esantį Kramatorsko mieste.

Karas Ukrainoje

Šiauriniame flange Ukrainos gynėjai neprileidžia rusų prie Chasiv Yar, tęsiasi sunkūs susidūrimai kalvose, o pietiniame flange kontaktinė linija be pakitimų.

Po Sergejaus Šoigu raporto Vladimirui Putinui apie Avdijivkos užėmimą, karo ekspertai socialiniame tinkle nupasakojo ir gana keistą situaciją. Pasak jų, S. Šoigu nurodė, jog miestas užimtas minimaliais nuostoliais, bet Rusijos socialiniai tinklai ūžia nuo pasipiktinimo.

„Šiame kontekste, vienas iš kariaujančių rusų karo propagandistų Andrejus Morozovas rašė apie didžiulius puolančiųjų nuostolius, o jo tiesioginis vadas liepė postą ištrinti. Po to, karo propagandisto paskyroje buvo patalpintas jo atsisveikinimo laiškas ir paskelbta apie jo savižudybę“, – rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Šiauriniame flange, pasak karo ekspertų, Rusijos pajėgos toliau bando stumtis per niekieno žemę Stepove – Lastochkyne – Severne, o Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Ukrainos centre, anot jų, tęsiasi susidūrimai Pervomaiske – Nevelske ruože, bet situacija iš principo be pakitimų.

Karas Ukrainoje

Pietiniame flange toliau vyksta sunkūs mūšiai prie Pobeda gyvenvietės.

„Ukrainiečių kontratakos nenumušė rusų puolimo tempo. Tikėtina, Ukrainos pajėgos atsitraukė iš pačios gyvenvietės, kuri tapo niekieno žeme. Rusai bando įsitvirtinti, o ukrainiečiai toliau kontratakuoja“, – konstatavo karo ekspertai.

Zaporižios kryptyje tęsiasi sunkios kautynės Robotyne pietinėse prieigose, pozicijos eina iš rankų į rankas, o situacija dinamiška.

Pietų kryptyje fiksuotas dar vienas Rusijos atstovų žodžių ir realybės neatitikimas.

„S. Šoigu paskelbė, kad okupantams pavyko išvalyti kairįjį Dniepro krantą prie Krynki. Su tuo kardinaliai nesutinka nei Ukrainos generalinis štabas, nei placdarmus vis dar laikantys ukrainiečių jūrų pėstininkai. Realybė tokia, kad rusai pakabino savo vėliavą ir pabėgo, o tada šį škurlį ant pagalio susprogdino ukrainiečių dronistai“, – teigė karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)