Komentuodami situaciją Luhansko kryptyje ekspertai teigia, kad agresorius kurį laiką „tik tok specnazDon“ stiliumi reklamavo sektoriuje veikusias kelias tankų paramos šarvuotas transporto priemones „Terminator“.

„Plito vaizdeliai kaip jie pliekia kažkur į miško gilumą, ten sunku pasakyti, ar ką kliudė. Ir štai, prisireklamavo“, – ironizavo jie.

Žiniasklaida neseniai pranešė, kad ukrainiečių pajėgos susprogdino vieną rusų „Terminatorių“.

Nustumti nuo kelio nepavyko

Svatovės kontaktinėje linijoje toliau vyksta lokalūs susidūrimai, mūšių tempas atrodo sumenkęs. Neatmestina, kad persigrupavęs agresorius atnaujins savo atakas.

Kreminos krypties Ploščankos – Červonopopivkos ruože sunkios pozicinės kautynės tęsiasi. Agresoriaus artilerijos smūgiai Červonopopivkos prieigose rodo, kad nustumti ukrainiečių nuo kelio Svatovė – Kremina nepavyko.

Kreminos vakarinėse ir pietvakarinėse prieigose rusai bando įsitvirtinti Dibrovos – Kuzminės ruože, tačiau kol kas jiems nelabai sekasi.

Ukrainos gynėjai atmušinėja agresoriaus atakas į pietvakarius nuo Kreminos, patys pereidinėdami į kontratakas.

Nors rusų aktyvumas nemažėja, tačiau jų telegramo kanalai pritilę, bravūros gerokai mažiau.

Lisičianske rusai įnirtingai atakuoja šiaurės rytines Bilohorivkos prieigas, bet ir toliau ukrainiečiai sėkmingai sugeba apsiginti.

„Kaip ir minėjome anksčiau, agresoriaus operacijų Lisičianske sėkmė tampriai susijusi su jų veiksmais Kreminos sektoriuje ir atvirkščiai“, – apžvalgoje rašo jie.

Donecko krypties Bachmuto sektoriaus Krasna Horos – Rozdolivkos ruože situacija toliau negerėja. Situacija Krasna Horoje nėra aiški, gali būti, kad čia buvę Ukrainos pajėgų vienetai jau atitraukti.

Kontaktinė linija ima nusistovėti palei kelio Slovianskas – Bachmutas atkarpą, kas greičiausiai reiškia, jog agresorius stiprina savo placdarmą šiaurinėse miesto prieigose. Gerai bent tiek, kad ukrainiečiai Vasiukivkos – Fiodorivkos – Rozdolivkos – Veselės ruože ir toliau sėkmingai poliruoja atakuojančius rusus.

Bachmuto rytinėse, pietrytinėse ir pietinėse prieigose toliau vyksta tikrai sunkūs mūšiai, tačiau ukrainiečiams ir vėl pavyko atsilaikyti.

Kelyje Kostiantinivka – Časiv Jaras – Bachmutas agresorius intensyviai spaudžia Ivanivskės prieigose besiginančius Ukrainos gynėjus.

Nežiūrint į tai, pasirodė informacija, kad ukrainiečiai čia sėkmingai kontratakavo. Šio mūšio rezultatai nežinomi, tačiau jei taip, tai būtų jau antra sėkminga ukrainiečių lokali kontrataka pastarosiomis dienomis.

„Stebėsime situaciją toliau“, – rašo jie.

Rusų nuostoliai didžiuliai

Avdijivkos – Marijinkos sektoriuje rusai bando spausti Avdijivkoje įtvirtintą ukrainiečių rajoną.

Agresoriui nežymiai pavyko pasistūmėti Pervomaiskės – Vodianų – Opytnės ruože, tačiau net agresoriaus karo propagandistai socialiniuose tinkluose tuo ne itin džiaugiasi.

Tikėtina, jų pusėje nuostoliai yra didžiuliai. Tuo pačiu sunkūs mūšiai tęsiasi Marijinkoje, ukrainiečiai čia agresoriui yra užkūrę rimtą pirtį. Rusai aiškina, kad jau kelintas mėnuo negali užimti įtvirtinto rajono, nes „fašistai rotuoja vienetus ir turi gerus aprūpinimo kelius“.

„Šiaip vykdant puolimo operacijas, vienas iš pirmų dalykų yra eliminuoti ar bent jau apriboti besiginančiųjų aprūpinimo galimybes. Akivaizdu – kai to padaryti rusams nepavyko, belieka daužyti galvą į sieną bei graužti betoną dantimis“, – teigia jie.

Vis daugėja nuotraukų ir vaizdo įrašų, įrodančių prieš kelias dienas įvykusį agresoriaus puolimo sutriuškinimą prie Vuhledaro.

Fiksuotas net 31 šarvuotos technikos vieneto (tankai, PKM, šarvuočiai) sunaikinimas. Tokiu būdu bent vienas agresoriaus batalionas šios atakos metu buvo sumaltas į miltus.

„Rusams, panašu, maža, į mūšį meta naujus rezervus (tik priminsime, kad operacijos rajone veikia dviejų jūrų pėstininkų brigadų ir vienos mechanizuotosios brigados vienetai). Jie toliau atakuoja, ieško silpnų ukrainiečių gynybos vietų vakariniame Pavlivko flange, bando apeidinėti Vuhledar ruožą iš rytų. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vienetai kol kas atakas atmušė, bet kova tęsiasi toliau“, – rašo ekspertai.

Anot jų, Zaporižios kryptyje vėl sprogimai.

Prieš keletą dienų jie buvo fiksuoti Mariupolio jūrų uoste, ketvirtadienį 4 sprogimai Berdiansko centre. Tikėtina, atakuota geležinkelio linija ir/ar šalia jos esantys kariniai taikiniai.

Taigi, Ukrainos gynėjai tęsia agresoriaus logistinės sistemos naikinimą bei trikdymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)