Rusai „Kalibr“ raketomis smūgiavo Lvivo gyvenamiesiems rajonams. Sužeisti ir žuvo keliasdešimt civilių.

Panašu, okupantai suprato, kad tiesioginiais smūgiais sunaikinti Ukrainos oro gynybos nepavyks. Dėl to vėl ėmė daryti tai, ką geriausiai moka – smūgiuoti taip gerai neapsaugotiems civiliams objektams, tikintis priversti ukrainiečius daugiau permetinėti pažangias oro gynybos sistemas arčiau didžiųjų miestų, taip mažinant oro gynybos tankį prie kontaktinės linijos.

Yra ir gerų naujienų: po apsikeitimo belaisviais į tėvynę grįžta 45 Ukrainos gynėjai.

Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai toliau lokaliomis atakomis bando pasistūmėti Novoselivskėje. Agresorius soc. tinkluose skelbė, kad jam šiame ruože pavyko pasistūmėti. Lokalus ir trumpalaikis pajudėjimas į priekį yra įmanomas, kadangi čia rusai turi sutelkę ženklias mechanizuotas ir artilerijos pajėgas.

Tačiau, kaip dažnai būna šiame kare, rusai pasistūmėja, o Ukrainos pajėgos smogia koncentruotą artilerijos smūgį, kontratakuoja ir išlygina situaciją.

Kremina. Nerezultatyvios okupantų atakos tęsiasi. Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Lysyčanskas. Ukrainiečiai įsitvirtina atsikovotose pozicijose prie Verchnokamjankos. Tikėtina, agresorius persigrupuoja, ruošiasi susigrąžinti ką prarado.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Rusų desantininkų kontratakos Berchivkos ruože nėra sėkmingos. Mūšiai sunkūs, reikalauja nemažų nuostolių iš abiejų pusių, tačiau Ukrainos gynėjai neprileidžia rusų prie Bohdanivos esančių kalvų, taip apsaugodami savo flangus.

Tuo pačiu ukrainiečiai tęsia puolimą Orihovo Vasylivkos – Zeleznianskės ruože. Tikėtina, čia jiems pavyko pasistūmėti.

Be to, jau kelinta diena rusai nervinosi, kad Ukrainos vienetai aktyvesni Rozdolivkos ruože. Dabar jau platinama informacija, kad rusų padėtis čia „nelengva, verda sunkūs mūšiai“.

„Lauksime naujienų“, – rašo ekspertai.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose tęsiasi pozicinės kautynės.

Pietinis flangas. Panašu, okupantų priešakiniai vienetai dar kaunasi Klišijivkoje, tačiau jų padėtis labai sunki.

Patys rusai pripažįsta, kad ukrainiečių grupės jau įsiveržė į gyvenvietę. Be to, Ukrainos vienetai rusus spaudžia iš flangų, kurie yra aukštumose. Neatmestina, kad agresorius paliko dalį pajėgų, taip siekdamas palengvinti pagrindinių savo vienetų atitraukimą.

Sugriautas pastatas Lvive

Avdijivka – Marijinka. „Ir vėl dideli „kabūm“ Makijivkoje ir kitose Donecko miesto apylinkėse. Ukrainiečiai sistemingai daužo rusų logistinius taškus.

Ukrainiečiai išlaiko trečiadienį atsikovotas pozicijas prie Opytnėje, okupantai, kaip įprasta, atakuoja šiauriniame Avdijivkos flange bei Marijinkoje. Ukrainos gynėjai atlaikė puolimą.

Vuhledaras. Be pakitimų.

Zaporižios kryptis

Ukrainos pajėgos tęsia gerus darbus – raketomis smūgiavo Tokmake esantiems rusų kariniams objektams.

Orihivas, Lobkovė – Pjatihatki. Susidaro įspūdis, kad mūšiai prie Žerebiankų intensyvėja. Nepatvirtintais duomenimis, Ukrainos vienetams nežymiai pavyko pajudėti „niekieno žemėje“.

Robotynė. Situacija neaiški, prasprūsta sąlyginai mažai informacijos – iš Ukrainos pusės OPSEC veikia gerai, tikėtina, ir rusai kažką čia ruošia.

Kas aišku, tai kad tęsiasi sunkūs mūšiai Robotynės prieigose, ukrainiečiai toliau bando stumtis keliu Orihivas – Polohai.

Velyka Novosylka, Prijutnė. Situacija iš esmės nepakitusi. Ukrainos vienetai dar galutinai neužvaldė Prijutnės, yra rusų pasipriešinimo židinių. Taip pat tęsiasi Ukrainos pajėgų operacijos vakariniame Staromajorskės flange. Okupantų soc. tinkluose pranešama, kad į Rivnopilį atvyksta švieži Ukrainos pajėgų manevriniai vienetai.

Novodoneckė. Be pakitimų.

Pietų kryptis

Tęsiasi susidūrimai kairiajame Dnipro upės krante (Oleškai ir Antonivkos tiltas). Ukrainiečiai valtimis geba rotuoti savo kuopos dydžio vienetus ir išgabenti sužeistuosius.

Rusai soc. tinkluose apsiskelbė, kad „visus fašistus sunaikino“, tačiau po kurio laiko Ukrainos gynėjai vėl išsilaipina. Tai rodo, kad agresorius ne tik nekontroliuoja kairiojo kranto, bet ir jų žvalgybos, artilerijos bei aviacijos sąveika prasta, kas neleidžia sunaikinti šių ukrainiečių grupių prieš joms pasiekiant kairįjį Dnipro upės krantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)