Luhansko kryptis


Svatovė. Ukrainos pajėgos toliau neleidžia rusams pasistūmėti šiauriniame flange. Tuo tarpu pietiniame flange ukrainiečiai atnaujino operacijas Novojehorivkos – Nadjos ruože.

Kremina. Rusai rengia atakas pietiniame flange, tačiau ukrainiečiai apsigynė.

Donecko kryptis


Bachmutas. Sektoriuje tęsiasi sąlyginis štilis. Žinoma, mūšiai vyksta, tačiau palyginti su tuo, kas buvo prieš 2-3 savaites, sunku.

Agresorius atsipalaidavo ir savo atakos sraigtasparniu Ka52 priskrido nepagarbiai per arti ukrainiečių pozicijų. Todėl rusai dabar turi dar vienu sraigtasparniu mažiau.

Avdijivka – Marijinka. Susidūrimai vyksta įprastiniuose ruožuose, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Zaporižios kryptis


Orihivas. Ukrainiečiai toliau vysto taktinę sėkmę prie Robotynės. Rusų desantininkai ir jūrų pėstininkai metami į kontratakas, tačiau sustabdyti Ukrainos pajėgų nepavyksta.

Agresorius aktyvina vieną iš nedaugelio savo sėkmingų įrankių – Ka52 sraigtasparnius. Tačiau kaip ir prie Bachmuto, už nepagarbą Ukrainos oro gynybininkams sumokėjo – sraigtasparnis numuštas.

Mūšiai ne tik tęsiasi pačioje gyvenvietėje, bet ukrainiečiai išplėtė savo placdarmą į vakarus (kyla vis didesnė grėsmė rusų pozicijoms Kopanuose) ir į rytus nuo Robotynės.

Karas Ukrainoje

Ekspertų versija, kad vienu iš ukrainiečių puolimo tikslų gali būti Pologai gali pasitvirtinti – Ukrainos pajėgos stumiasi link Verbovės, t. y., Pologų vakaruose, bei suaktyvėjo link Dorožniankos, t. y., Pologų šiaurėje.

Velyka Novosylka. Ukrainiečiai dar šiek pasistūmėjo į pietus nuo Urožainės, tačiau vis didesni debesys kaupiasi virš agresoriaus flangų.

Rusai skelbia apie šviežius ukrainiečių vienetus vakariniame flange prie Prijutnės.

Nepatvirtintais duomenimis, ukrainiečiai nuo Urožainės jau pradėjo žvalgybą mūšiu rytiniame flange, rengiantis perkirsti kelią Novodoneckė – Kremenčikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)