Agresorius skelbė, kad mūšis su „Rusijos savanorių korpuso“ ir „Rusijos laisvės legiono“ (toliau – RSK ir RLL) kariais Belgorodo srityje tęsėsi per visą pirmadienio naktį ir antradienio rytą.

Nepatvirtintais duomenimis RSK ir RLL vienetai užėmė bent jau pasienio gyvenvietes Kozinką ir Glotovą. Viešų šaltinių duomenimis, į Belgorodo sritį atvyksta (arba jau atvyko) rusų 74-osios gvardijos motošaulių brigada, visai operacijai vadovauti paskirtas ne kas kitas, o generolas A. Lapinas (patyręs sutriuškinimą prie Iziumo).

Pasirodė informacija, kad antradienį atakuota dar viena Belgorodo srityje esanti gyvenvietė (Šetinovka). Tai, kad ši puolimo operacija dar nesibaigė, rodo ir dronų smūgiai Belgorodo mieste esančiai FSB būstinei.

RSK ir RLL paskelbė, jog jų operacijos tęsis, kol „V. Putino lavonas papuoš Kremliaus sienas, o jo šaika bus nuteista įpykusios rusų tautos“.

Luhansko kryptis

Svatovė. Toliau vyksta intensyvūs mūšiai šiauriniame flange. Rusų pastangos išplėsti placdarmą prie Masjutivkos baigėsi nesėkme.

Ukrainiečiai neleidžia rusams pasiekti upės ir taip pasigerinti savo pozicijų. Tuo tarpu agresorius ir toliau aktyviai kontaktinę liniją atakuoja aviacija. Tikėtina, kad operacija Belgorode tik padidino okupantų baimes, kad Ukrainos pajėgos pradės puolimą Svatovės link, todėl siekia kuo skubiau užimti kuo geresnes gynybines pozicijas.

Kremina. Kontaktinėje linijoje vyksta lokalūs susidūrimai, esminių pakitimų nėra.

Lisičianskas. Agresorius atnaujino puolimą Bilohorivkos link, bet ukrainiečiai apsigynė.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Dominuoja pozicinės kautynės, tačiau abi pusės kartas nuo karto vykdo lokalias atakas. Tikėtina, Ukrainos vienetai persigrupuoja, tikslina žvalgybinę informaciją ir ruošiasi naujoms atakoms siekiant pjaustyti rusų pozicijas prie Orihovo Vasylivkos bei prie kelio į Slavianską ir Vasiukivką.

Bachmuto miesto vakariniame pakraštyje tęsiasi susidūrimai, tačiau kol kas nefiksuojama, jog rusai bandytų veržtis į vakarus nuo miesto. Kol kas tai patvirtina ekspertų prielaidą, kad agresorius mieste pereis į gynybą, tačiau dar anksti tai teigti vienareikšmiškai.

Karas Ukrainoje

Pietinis flangas. Pasirodė nepatvirtinta informacija, kad Ukrainos gynėjai vėl pastūmė okupantus į rytus ir iš esmės pasiekė Klišijivkos apylinkes.

Reikia šią informaciją patikrinti, tačiau tokia įvykių eiga būtų logiška atsižvelgiant į pačią mūšių dinamiką ir faktą, kad gynybą vykdo demoralizuotos ir gerokai apdaužytos 72-oji ir 4-oji agresoriaus pajėgų brigados.

Avdijivka – Marijinka. Šiauriniame Avdijivkos flange rusai vėl pabandė susigrąžinti vakar prarastas pozicijas prie Krasnohorivkos, tačiau ukrainiečiai apsigynė.

Tuo pačiu agresorius įsitvirtina pozicijose palei geležinkelio liniją, einančią kiek šiauriau.

Prie Pervomaiskės dar vienas rusų bandymas pralaužti ukrainiečių gynybą baigėsi katastrofišku sutriuškinimu. Gynėjai į nelaisvę paėmė 22 okupantus. Šiems dar pasisekė, kadangi gerokai daugiau rusų karių sužeista bei nukauta, taip pat sunaikinta nemažai jų šarvuotos technikos.

Nepaisant to, kad šio puolimo metu rusai neteko mažiausiai kuopos dydžio vieneto (t. y., batalionas neteko nemažai kovinės galios arba jo veikimas yra gerokai apribotas), agresorius šiame ruože vėl atnaujino atakas.

Ir šį kartą ukrainiečiai taip pat apsigynė. Rusų pastangos blokuoti Avdijivkoje įtvirtintą rajoną iš vakarų vėl stringa.

Marijinkos ruože toliau vyksta labai intensyvūs mūšiai. Rusams pasistūmėti pačioje gyvenvietėje nepavyksta. Tuo tarpu agresoriaus socialiniuose tinkluose skelbiama, jog ukrainiečiai pradėjo lokalias atakas prie Pobedos.

Tai pozityvus ženklas, kadangi jei Ukrainos vienetai tęs tai ką pradėjo, rusai bus priversti kruopščiau rūpintis savo pietinio Marijinkos flango gynyba. Tokiu atveju rusų puolimas Marijinkoje gali susilpnėti.

Vuhledaras. Lokalūs susidūrimai, daugiausia darbo abiejų pusių artileristams. Aktyviai veikia agresoriaus aviacija.

Zaporižios ir Pietų kryptyse pakitimų nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją