Luhansko kryptyje esančiame Svatove, anot jų, paskutinę parą agresorius vykdė lokalias atakas šiauriniame flange ir centre, tačiau jos, tradiciškai, be rezultatų.

„Pagal gausėjančias aviacijos smūgių vietas, susidaro įspūdis, kad okupantai intensyvina siekį paveikti galimą Ukrainos pajėgų pasiruošimą pulti tam tikromis ašimis. Tai, kad nerimauti agresoriui yra dėl ko rodo ukrainiečių smūgiai rusų logistiniam centrui Valuiki gyvenvietėje“, – konstatuoja karo ekspertai.

Toje pačioje kryptyje esančioje Kreminoje Ukrainos gynėjai, anot Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertų, surengė lokalias atakas į pietus nuo Kreminos.

Pasak jų, šių lokalių atakų rezultatai dar nežinomi. Rusai irgi rengė atakas.

„Neatmestina, kad keletą savaičių trukęs štilis leido abiems pusėms sukaupti pajėgų ir resursų, todėl mūšiai gali vėl intensyvėti. Tuo labiau yra suinteresuoti rusai, nes taip jiems atsirastų galimybė atitraukti ukrainiečių pajėgų nuo Bachmute ir Svatove“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi jie.

Lysyčianske, pasak karo ekspertų, agresorius toliau bando sukaustyti Ukrainos pajėgas, kurios potencialiai gali pradėti operacijas Vesele – Spirne ruože.

„Šiame ruože tęsiasi susidūrimai, okupantai naudoja aviaciją“, – praneša jie.

Karo ekspertai įvertino ir naujausią padėtį Donecko kryptyje esančiame Bachmute.

Anot jų, šiauriniame flange dėl ukrainiečių sėkmingų atakų jie įsitvirtino Orihovo Vasylivka gyvenvietėje.

„Dabar jie kontroliuoja svarbiausias aukštumas, todėl rusų kontratakos baigėsi nesėkme“, – rašė Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Karas Ukrainoje

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose – be pakitimų. O pietiniame flange rusų problemos gilėja, rašo jie.

„Ukrainiečiams pavyko pasistūmėti dar arčiau gyvenvietės, pėstininkų susidūrimai jau verda ant dominuojančios kalvos Klishiivka vakaruose. Tuo pačiu, pasirodė nepatvirtinta informacija, kad Ukrainos vienetams pavyko pasistūmėti ruože prie kanalo (į vakarus nuo Klishiivka)“, – žiniomis socialiniame tinkle dalijosi karo ekspertai.

Avdijivkos – Mariinkos srityje ukrainiečiai įsitvirtina atsikovotose pozicijose šiauriniame Avdijivkos flange.

„Rusams nepavyksta niekur atsikovoti prarastų pozicijų. Taip pat, tęsiasi sunkūs mūšiai Mariinkoje. Čia savaitgalį, sugebėję nežymiai pajudėti į priekį, rusai įsitvirtina. Ukrainos gynėjai atmušė agresoriaus atakas prie Novomykhailivka“, – teigė karo ekspertai.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai teigė, jog rusai vėl bandė pulti prie Vuhledaro.

„Net ir aviacijos parama jiems nepadėjo – ataka atmušta. Pasikartosime, jog mūsų nuomone, rusų operacijų Mariinkoje, Novomykhailivka ir Vuhledare suintensyvėjimas sietinas su agresoriaus pastangomis užkirsti kelią galimai ukrainiečių atakai Volnovakha link bei apsaugoti savo rytinį flangą Velyka Novosylka sektoriuje. Patvirtinant šią prielaidą Ukrainos vienetai šiandien intensyviai su artilerija ir MLRS apšaudė Volnovakha“, – rašė jie.

Susidūrimai tarp Ukrainos gynėjų ir agresoriaus pajėgų tęsiasi ir Zaporižios kryptyje, socialiniame tinkle rašė karo ekspertai.

„Velyka Novosylka tęsiasi susidūrimai, intensyviausi jie Staromayorske – Novodonecke ruože. Ukrainiečiai ir toliau nelekia strimgalviais į priekį, o metodiškai įsitvirtina praeitą savaitę atsikovotose pozicijose, persigrupuoja ir vykdo žvalgybą“, – rašė jie.

Anot jų, ukrainiečiams taip pat pavyko pasistūmėti Lobkove ruože.

„Jie prasiveržė į pietus daugiau nei 1,5 km bei sėkmingai šturmavo Pyatihatki kaimą. Agresorius bandė atsitraukti į Zherebianki, tačiau pasisekė ne visiems. Ukrainiečių artilerija, dronai – savižudžiai, tankai ir pėstininkai užduotį įvykdė puikiai. <...>

Tokiu būdu ukrainiečiai rusų pagrindinėje gynybinėje linijoje formuoja du pleištus, nukreiptus bendra kryptimi link Tokmak gyvenvietės“, – teigė jie.

Na, o pietų kryptyje ukrainiečiai surengė smūgį prieš agresoriaus logistinę sistemą – čia įvyko didelis sprogimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)