Luhansko kryptis


Svatovė. Susidaro įspūdis, kad mūšiai šiauriniame flange sumenko, tačiau dinamikai įvertinti reikia situaciją stebėti dar bent kelias dienas. Tuo tarpu agresorius pabandė atakuoti pietiniame flange prie Novojegorivkos, siekdamas pasigerinti savo taktinę padėtį vakariniame Žerebeco upės krante.

Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas.

Kremina. Lokalūs susidūrimai vyksta Torskės ir Dibrovos ruože.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Kontaktinėje linijoje Berchivkos – Orichovo Vasylivkos ruože abipusės atakos. Taip pat okupantai vykdė puolimą Veselės link.

Kitaip sakant, rusai toliau bando prikaustyti mūšiu link Soledaro judėti galinčias Ukrainos pajėgas ir bando neleisti ukrainiečiams įgyvendinti savo sumanymo.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai toliau atakuoja Klišijivkos – Andrijivkos ruože, po truputi jiems pavyksta stumtis per „niekieno žemę“ į priekį.

Karas Ukrainoje

Avdijivka – Marijinka. Ukrainos gynėjai atmušė agresoriaus atakas šiauriniame Avdijivkos ruože bei prie Marijinkos gyvenvietės.

Vuhledaras. Agresorius ėmė intensyviau pulti prie Novomychailivkos. Tikėtina, kad tai susiję su Ukrainos vienetų sėkmėmis mūšio lauke Velyka Novosylkos ruože. Kitaip tariant, okupantai bando nuo Velyka Novosylkos atitraukti ukrainiečių pajėgas ir taip stabdyti jų judėjimą.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Nors ir praradęs Robotynės gyvenvietę, agresorius toliau kaunasi.

Rusai kontratakuoja ir taip stengiasi stabdyti ukrainiečių judėjimą. Sektoriuje fiksuojamas dar vienas naujas rusų vienetas, galbūt jis priklauso 56-ojo oro desanto pulkui ir yra permestas iš Melitopolio. Tokiu būdu okupantai toliau chaotiškai ištraukinėja vienetus iš gynybos gilumos arba iš kitų sektorių, mesdami juos į frontą.

Tai rodo, jog agresorius turi rimtų bėdų su rezervais ir jų paskirstymu. Rusams sekasi ne kaip, o negana to, Ukrainos gynėjai dar pasistūmėjo ir „niekieno žemėje“.

Velyka Novosylka. Ukrainiečiai tęsia operacijas sektoriaus flanguose, tačiau susidaro įspūdis, kad intensyvumas sumažėjo. Tikėtina, Ukrainos pajėgos, atsižvelgdamos į žvalgybos duomenis, persigrupuoja ir reorganizuojasi (rotuoja vienetus, atstato atsargas ir kt.) bei ruošiasi ateities puolimo operacijoms.

Pietų kryptis


Po trečiadienį įvykdytų sėkmingų smūgių vakarinėje Krymo pusėje (sunaikinta S400, tikėtina, pažeista pakrantės gynybos sistema „Bastion“), Ukrainos SOP įvykdė reidą vakariniame Krymo krante prie Olenivkos. Rezultatas puikus – minus 4 rusų kateriai bei nukauta apie 30 agresoriaus karių.

„Darosi vis smagiau“, – apibendrina karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją