Karmėlavoje esančiame pušyne ramaus savaitgalio nebuvo, čia vėl burzgė sunkiasvorė technika, naikindama miško paklotę. Kaimynai, neapsikentę tokio vaizdo, stojo į kovą su technika.

Mišką kasęs vyras į kalbas su vietos gyventojais nesileido, su technika bandė nustumti žmones. Išsigandę žmonės kvietė visas įmanomas tarnybas.

„Netekę vilties, kaip jį sustabdyti, nes jis tų darbų daryti negalėjo, mes sustojome į gyvą žmonių grandinę prieš ekskavatorių, o jis tiesiog važiavo ant mūsų. Jis nepaisė, kad mes stovime susikibę už rankų, vis tiek jis važiavo ant mūsų“, – LNK žinioms pasakojo Karmėlavos gyventoja Asta Griniūtė.

Nei šeštadienį, nei sekmadienį niekam nepavyko darbininko sustabdyti, kol jo neišsivežė policija.

Pareigūnams kilo abejonių dėl vyro sveikatos.

„Mes sulaukėme 4 pranešimų apie tai, kad vyksta konfliktai tarp gyventojų. Na, ir mūsų pareigūnai išvyko į vietą aiškintis, kokia ta situacija yra iš tikrųjų. Besiaiškinant situaciją prireikė ir medikų, nes vyras buvo pristatytas įvertinti jo sveikatos būklę į gydymo įstaigą.

Šiuo metu pareigūnai toliau tikslina įvykio aplinkybes“, – LNK žinioms sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičiūtė.

Kaimynai dar vasarą kovojo dėl viena po kitos kertamų pušų, bet dabar jau bijo dėl savo saugumo.

„Pavojinga, nes mes jau iš savo kiemo nebegalime išeiti, jis su ekskavatoriumi rastais ir žeme užvertė mūsų vartus. Mes negalime net į mišką išeiti. Palikta pavojinga duobė, į kurią galėjo naktį įkristi ir vaikai“, – tikino Karmėlavos gyventoja.

Kita Karmėlavos gyventoja Sandra Dockienė teigė, jog nukasus šlaitą buvo padarytas kelias, kuris yra inžinerinis statinys.

Žmonės pamatė ir atkastus vamzdžius.

„Išrausė iki pat vandentiekio trasos, iškasė didžiausias duobes. Nežinome, kaip čia baigsis, gal užšals vamzdžiai mums, kokių bėdų dar sulauksime“, – teigė Karmėlavos gyventoja A. Griniūtė.

Pasak aplinkosaugininkų, dalį čia anksčiau buvusių medžių kirsti ir tiesti keliuką yra galima, tačiau padaryta daugiau, nei buvo leidžiama.

„Kasė duobę ne miško žemėje ir to pasekoje iki jos nuvažiuoti, jis pravažiavo per miško žemę, nuvažiavo nuo miškotvarkos projekte numatyti keliuko ir sužalojo paklotę“, – teigė Miškų kontrolės departamento vyriausiasis specialistas Irmantas Juškauskas.

Aplinkosaugininkams trūko kantrybė, kad atliekant darbus yra nepaisoma nei baudų, nei įspėjimų. Visus darbus nuspręsta stabdyti.

„Taip, šiandien stabdysime raštu darbus ir bandysime išsiųsti, kad daugiau tai nepasikartotų, kol nebus atliktas tyrimas ir įvertintas miško tvarkos projektas, ar teisingai jis yra patvirtintas“, – kalbėjo I. Juškauskas.

Aplinkos sergėtojai išsikvietė įmonę, kad iš miško išgabentų traktorių, su kuriuo buvo nukasinėjamas šis miškas.

Mišką kasęs vyras jau yra baustas už darbų saugos pažeidimus, jam surašyti ir kiti protokolai. Po savaitgalio pažeidimų puokštę papildys ir dar viena bauda.

Prokuratūra rugsėjį taip pat buvo pradėjusi tyrimą, tačiau buvo nustatyta, kad nėra teisinio pagrindo taikyti viešo intereso gynimo priemones.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: