Penktadienį feisbuke imta spėlioti, ar Lietuvos kariuomenė ruošiasi pratyboms, nes pastebėta, kad link Baltarusijos sienos neva gabenama Lietuvos kariuomenės technika.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentas Delfi patikino, kad kariuomenė pajėgų į Lietuvos–Baltarusijos pasienį nesiunčia.

„Matomas judėjimas yra Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto pėstininkų bataliono karinio vieneto ir technikos grįžimas iš Brigados generolo Kazio Veverskio (Kazlų Rūdos) poligono į Nuolatinę išsidėstymo vietą Rokantiškėse“, – paaiškinama departamento atsakyme.

Baltarusija prie Lietuvos sienos savo karinę techniką ir karius nukreipė ketvirtadienį, tačiau Krašto apsaugos ministerija (KAM) patikino, kad Baltarusija vykdo rutininį savo karinių pajėgų kovinį rengimą, o padidėjęs aktyvumas stebimas visuose pagrindiniuose Baltarusijos poligonuose bei oro erdvėje. Ministerija pabrėžė, kad pagrindo nerimauti nėra.

„Baltarusija skelbia, kad šiuo karinių pajėgų patikrinimu reaguojanti ir į Lietuvoje bei regione vykstančias nacionalines ir NATO pratybas. Karinė žvalgyba nuolat stebi ir vertina situaciją. Pagrindo nerimauti – nėra“, – anksčiau Delfi komentavo KAM.

Apie visa tai daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją