„Aš nelabai suprantu, ką turėjo omenyje prezidentė. Niekas su niekuo nekariauja ir jokių ambicijų mes nei Prezidentūros atžvilgiu, nei mūsų opozicijos atžvilgiu neturime“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis svarstė, kad šalies vadovė galbūt turėjo mintyje politinę korupciją nagrinėjančias parlamentines komisijas, kurių darbas tęsis.

„Aš galiu suprasti prezidentę, kad ji vadindama tai karu pirmiausia turėjo omenyje komisijas, kurios nagrinėjo politinę korupciją. Aš galiu pasakyti atsakingai, kad tai bus tęsiama, nes mūsų visuomenė tikriausia nori žinoti, kas dėjosi valstybėje 27 metus, dėl ko mes gyvename taip, o estai gyvena kitaip. Bet kokiu atveju, jokių karų nėra, yra įstatymo leidybos iniciatyvos teisė, ir prezidentė teikia savo siūlymus, mes juos svarstome ir priiminėjame. Jokių karų nėra“, - akcentavo R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat atkreipė dėmesį į opozicijos beviltiškumą.

„Šitoje situacijoje dėl opozicijos beviltiškumo galiu pasakyti, kad yra opozicija, kuri nesugeba išsirinkti lyderio, opozicija, kuri nesugeba suformuoti šešėlinio ministro kabineto, opozicija, kuri neturi jokios programos“, - apgailestavo R. Karbauskis.

Jis sakė galįs prisiminti, ko gero, vienintelį atvejį, kai opozicija balsavimu parėmė valdančiųjų iniciatyvą dėl urėdijų reformų. „Daugiau neprisimenu, mes iš tikrųjų konstruktyviai dirbame ir tą darysime toliau“, - užtikrino R. Karbauskis.

Po susitikimo su Seimo valdyba ir parlamento vadovu šalies prezidentė D. Grybauskaitė sakė, kad Seimas suplanuoja daug, tačiau paskęsta rietenose, kurios trukdo priimti sprendimus.

„Labiausiai norėčiau matyti bendrą darbą, nes karuose laimėtojų nėra“, - sakė D. Grybauskaitė.