„Šiandien man kyla labai daug klausimų dėl to, ar būsiu naudingesnis Lietuvai, eidamas pareigas viename ar kitame parlamente, ar būdamas tuo, kas esu“, – „Verslo žinioms“ teigė R. Karbauskis, paklaustas, ar planuoja dalyvauti Seimo ir EP rinkimuose kitais metais.

Politikas sako, kad iš Seimo išėjęs kadencijos pradžioje, jis turėjo daugiau laiko dirbti versle.

„Esu šešėlinis ministras pirmininkas valstiečių vyriausybėje. Savo laiką atiduodu darydamas, ką galiu, atstovaudamas tradicinėms vertybėms Lietuvoje. Tam nebūtina sėdėti Seime arba Europos Parlamente“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

„Kartu turiu laiko, galimybių dirbti versle, kur mano įdirbis duoda tikrai be galo daug naudos. Ką ir kalbėti apie ilgamečius mecenavimo projektus, kurie niekada nebuvo nutrūkę. Jie neturi analogų. Ir niekas niekada tiek nėra parėmęs Lietuvos kultūros, sporto, sveikatos apsaugos, kiek „Agrokoncernas“ ir aš asmeniškai“, – svarstė R. Karbauskis.

Anot politiko, skyrus daugiau laiko savam verslui, „Agrokoncerno grupė“ sulaukė daugiau investicinių projektų.

„Akivaizdu, kad visi investiciniai projektai atsirado man grįžus iš Seimo į aktyvų darbą. Jų nebuvo, nes aš dirbdamas Seime neužsiėmiau verslu ir niekaip jo neprotegavau. Aš grįžau ir čia yra tų kelerių metų darbas. Visa tai, kas dabar vyksta, rodo, kad „Agrokoncernui“ mano buvimas yra labai naudingas“, – sakė R. Karbauskis.

Kiek anksčiau politikas R. Karbauskis yra teigęs, kad sėkmės Seimo rinkimuose atveju, neatmestų galimybės tapti šalies premjeru.

Vis dėlto, R. Karbauskis sunkiai įsivaizduotų LVŽS bendroje koalicijoje su Sauliaus Skvernelio „Vardan Lietuvos“.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 metais.

Rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 proc. balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)