Kol kas nėra aišku, kas bus LVŽS frakcijos seniūnas. R. Karbauskis, šiuo metu užimantis šias pareigas, teigė, jog dėl to naujoji frakcija apsispręs penktadienio rytą.

„To sprendimo dar nėra priimta“, – apie frakcijos seniūno poziciją sakė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar opozicijos lyderiu galėtų būti dabar premjero pareigas užimantis S. Skvernelis, LVŽS lyderis šios informacijos negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti.

„Gandai lieka gandais, sprendimas nėra priimtas. Bet negaliu neigti tų gandų, taip gali būti“, – sakė parlamentaras.

Saulius Skvernelis

Kol kas R. Karbauskis nenorėjo įvardinti konkrečių pavardžių, kas bus deleguojamas į Seimo pirmininko pavaduotojus.

„Dabar net nenoriu dalintis informacija apie tai, kas aptariama yra. Bet nėra sprendimo dar“, – teigė jis.

Laukia sunkus darbas

Anot valstiečių lyderio opozicijoje dirbsiančios partijos kol kas nesitarė dėl opozicijos lyderio.

„Tikrai nėra, dėl to ir sakau taip. Dviejų balsų, man atrodo, mums trūksta, kad vieni galėtume turėti (opozicijos lyderį, aut. p.). Mes šnekėsimės su kolegomis apie tai, kaip tai matome, kas ruošiasi dirbti opozicijoje ir kaip tos frakcijos galėtų bendradarbiauti“, – teigė politikas.

„Akivaizdu, kad ši valdanti dauguma pradeda nuo tokios pat situacijos, kurią mes turėjome po socdemų išėjimo iš koalicijos. Tai labai mažas skaičius žmonių. Mes aiškiai suprantame, kad jei opozicija dirbs pakankamai vieningai, tai pozicija darys tai, ką norės opozicija, taip jau nulemta balsais“, – teigė R. Karbauskis.

Savo žodžius politikas grindė paprasčiausiu skaičiavimu – jei valdantieji į ministrus paskirs daugiau nei penkis parlamentarus, surinkti daugumą Seimo salėje jiems bus sudėtinga.

„Tiems žmonėms bus labai sunku derinti darbą. O vertybiniais klausimais, kiek suprantu situaciją, apie trečdalis žmonių visos koalicijos nepritaria koalicinės sutarties dalyje parašytiems Laisvės partijos ir liberalų sąjūdžio pasiūlymams. Ir atitinkamai žinant, kokia nuomonė yra opozicijos, beviltiška tikėtis, kad tie sprendimai bus priimti“, – savo poziciją Delfi dėstė valstiečių lyderis.

Aušrinė Armonaitė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis

Jis tikino, kad ir pats nežino, kiek Laisvės partija atlaikys tai, jog jų pasiūlymai Seimo salėje bus atmesti.

„Tada Laisvės partijos rinkėjas klaus, ką jie renkasi – ar būti valdžioje be jokių sprendimų, ar ginti savo vertybes? (…) Suprantu, kad jie dabar tyli. Nenoriu būti blogas pranašas, bet objektyviai skaičiuoju balsus ir suprantu, kad sunkiai tai gali įvykti“, – aiškino R. Karbauskis.

Delfi primena, kad naujasis Seimas į pirmąjį posėdį susirinks lapkričio 13 dieną. Jame bus renkamas Seimo Pirmininkas, Seimo Pirmininko pavaduotojai, numatoma patvirtinti Seimo valdybos ir Seniūnų sueigos sudėtis.