„Šioje vietoje turėtų būti pretenzijos ne Verygai, o Registrų centrui ir tiems žmonėms, kurie turėjo susitvarkyti. Žmogus, kuriam reikia pakabinti lentelę su užrašu, kodėl taip yra – tai yra Rokas Masiulis“, – „Žinių radijui“ teigė politikas.

Registrų centras niekada nebuvo pavaldus Sveikatos apsaugos ministerijai. Registrų centras buvo pavaldus Susisiekimo ministerijai: tada, kai reikėjo priimti sprendimus, jai vadovavo Rokas Masiulis. Jis turėjo priimti sprendimus, bet jų nesugebėjo priimti dvejus metus“, – aiškino „valstietis“.

Registrų centro sistemos sutriko liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas.

e.sveikatos sistema neveikė daugiau nei savaitę.

Pasak „valstiečių“ lyderio, A. Verygą e.sveikatos sistemos kontekste būtų galima minėti tik kalbant apie proveržį ir darbus, kurie prasidėjo jam atsisėdus į ministro kėdę.

„Ministrui reikėtų pasakyti, kad jie šaunuoliai, kad sugebėjo tą reikalą išjudinti. Prieš mums laimint rinkimus (į e.sveikatos sistemą – ELTA) buvo sukišti pinigai... Yra pavardės konservatorių – Langaičio, buvusio Seimo nario... Buvo sukišti milijonai, dešimtys milijonų eurų ir niekas neveikė. Ši sistema net neveikė, o po to ja net nebandė naudotis, kol neatėjo Veryga ir neišjudino šio klausimo“, – apibendrino R. Karbauskis,.