Druskininkai apmirė laukime – paskelbus karantiną ištuštėjo viešbučiai ir SPA centrai, skendi tamsoje uždarytas vandens parkas, negydo gydyklos, nekelia per Nemuną lynų keltuvai. Pavieniai praeiviai, išimtinai vietos gyventojai, dar neseniai buvusią judrią pėsčiųjų Vilniaus alėją praeina paskubomis, tarsi gėdydamiesi tokio neįprasto vaizdo.

Prie pramogų aikštės, kur nuolat veikdavo nesuskaičiuojama daugybė suvenyrų ir užkandžių kioskų, dabar visi nuleidę langines ir tik vienintelis kebabų vagonėlis priešais vandens parką dar bando tęsti darbą, bet ir prie jo pirkėjų eilės nesirikiuoja. O geriausiai bendrą nuotaiką atspindi už vielos tinklo grotų įkalinti sustingusios karuselės arkliukai, pasiilgę vaikų krykštavimo ir juoko.

Karantinas Druskininkuose

Nemuno pakrantėje, ties Ratnyčios upės žiotimis, kur dar aną savaitę būriavosi minios žvejų, suskaičiavau tik porą užmestų meškerių. Ir tik senasis laivas „Druskininkai“, kiekvieną vasarą plukdantis turistus į Liškiavą, lyg niekur nieko ruošiasi naujam sezonui, o Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio įmonės darbininkai Ratnyčios pakrantėje smulkina į malkas vėtros išverstus medžius.

Net ir surasti, kur po tokio karantininio pasivaikščiojimo kurorto centre išgerti puodelį kavos – nelengva užduotis. Manydami, kad klientų vis tiek nebus, dauguma kavinių šeimininkų jas visai uždarė, nors turėjo teisę pardavinėti kavą ir maistą išsinešimui.

Karantinas Druskininkuose

Atvertas duris pavyko rasti tik prancūziškų bandelių kepyklėlėje-kavinėje „Boulangerie“ – eilės nėra, bet vienas kitas klientas užsuka, o kad jiems nekiltų pagunda įsitaisyti viduje, visi stalai ir kėdės sustumti į vieną kampą. Respiratoriumi pasipuošusi barista kalba nedaug, bet į vienkartinį puodelį padaro stiprią kvapnią kavą ir palinki nesirgti. O išgerti ją galima ne būtinai žingsniuojant – lauke prie kavinės dar liko pora metalinių staliukų su kėdėmis, kuriais mielai naudojasi jau spėjusieji pasiilgti mažų kurortinio gyvenimo malonumų.

Kaukių Druskininkuose beveik niekas nedėvi nei gatvėse, nei tebekursuojančiuose „Kautros“ autobusuose. Po savaitgalinio parduotuvių lentynų šlavimo didieji „Maxima“ ir „Iki“ prekybos centrai beveik tušti, pirkėjai užbėga, pagriebia ko pristigę ir skuba prie savitarnos kasų, kur nereikės su niekuo bendrauti.

Karantinas Druskininkuose

„Suprantu, kad verslas, ypač smulkus ir vidutinis, patirs daug nepatogumų ir sunkumų. Tačiau dabar turime įvertinti, kad sveikata ir saugumas yra pirmoje vietoje. Šiandien buvo pranešta apie dirbančią gėlių parduotuvę, pareigūnai reagavo operatyviai ir parduotuvė buvo uždaryta. Druskininkų savivaldybė kartu su policijos pareigūnais imsis veiksmų, padėsiančių užtikrinti karantino laikymąsi. Pareigūnai vykdys nuolatinę kontrolę, pažeidėjams bus skiriamos baudos“, – pirmadienį, po ekstremalių situacijų komisijos posėdžio pranešė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Susirgimų koronavirusu Druskininkų kurorte dar neužfiksuota, bet savivaldybei jau teko organizuoti vieno iš Danijos grįžusio asmens parvežimo paslaugą. Druskininkų butų ūkis pasirengęs ir, kaip teigia meras, turi pakankamai priemonių bei dezinfekcinio skysčio, reikalui esant, atlikti laiptinių ir kitų patalpų bei transporto priemonių dezinfekciją.