„Seimas deja neturi kitokio sprendimo būdo kaip susirinkti fiziškai todėl planuojame, kad, jeigu viskas vyks sėkmingai, galbūt kitą antradienį turėtume vėl susirinkti ir tęsti darbą. (…) Daug klausimų yra susijusių su pandemija, bet yra ir tokių, kuriuos turėtume spręsti tęstinai, tarkime – Konstitucinio Teismo teisėjų, Aukščiausiojo Teismo pirmininko paskyrimas. Tai yra svarbūs konstituciniai klausimai“, - sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, antradienį Parlamentas turėtų priimti pataisą ir leisti Seimo komitetams ir komisijoms dirbti nuotoliniu būdu. Dabar tokią teisę turi Seimo Valdyba.

Karbauskis: Seimas turi rinktis pagal poreikį

Antradienį, nepaisant karantino, Seimas susirinko į neeilinį posėdį. R. Karbauskis sakė, kad Seimas rinksis visada, kai bus būtina, tačiau į įprastą darbo ritmą karantino metu neturėtų grįžti, ir būti pavyzdžiu, kad reikia laikytis karantino taisyklių.
„Saugokime žmonių sveikatą, Seimas bet kuriuo momentu, kada tik reikės, susirinks, jei bus toks poreikis“, - sakė R. Karbauskis.
LVŽS lyderis mano, kad opozicija politikuoja klausimu dėl Seimo darbo karantino metu. Tačiau jis pasidžiaugė kol kas nematąs politikavimo koronaviruso tema.