Pagal galiojantį užsienio reikalų ministro patvirtintą įsakymą, kandidatų į diplomatines atstovybes atranka vyksta taip: URM viešai paskelbia apie atranką į kitais metais atsilaisvinančias diplomatinių atstovų pareigybes.

Asmenys, pageidaujantys dalyvauti atrankoje, gali pretenduoti į ne daugiau dvi pareigybes. Jie turi atitikti nustatytus kriterijus – turėti atitinkamą diplomatinį rangą, darbo ir vadovavimo patirtį.

Pretendentai ministerijos kancleriui turi pateikti savo gyvenimo aprašymą, motyvuotą prašymą ir numatomą veiklos programą, o kancleris kandidatų sąrašą ir dokumentus pateikia užsienio reikalų ministrui.

Tuomet ministras iš pateikto kandidatų sąrašo atrenka kandidatus į konkrečias diplomatinių atstovų pareigybes ir paprastai tai padaro ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 15 dienos.
Kandidatams atrinkti ministras pasitelkia viceministrus ir ministerijos kanclerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)