Mėnesį kaimynams nematoma ir neprieinama Grybauskaitė nepanoro duoti ir interviu, užtat prezidentės kaimynai buvo atviresni. Pavyzdžiui, ponia Marija rodo savo išaugintus pomidorus. Sako, kad ir su prezidente pasidalintų derliumi. Marija žino, kad buvusi šalies vadovė mėgsta ir gėles.

„Žinoma duočiau, tik mano gėlės paprastos. Tik šitos geresnės. Galėtų būti gražesnės, daugiau žiedų sukrauti“, – sakė kaimynė Marija. Vos sužinoję, kas bus naujoji kaimynė, Bajorų parko gyventojai sako apsidžiaugę.

„Uoj, mes buvome labai laimingi, sužinoję, kad Prezidentė gyvens šalia. Va mum asfaltą paklojo, gal ne jinai, mes irgi prisidėjom savo pinigais. Nors pensininkai, bet prisidėjom. Norėjome, kad su autobusu mum padėtų, bet nežinom, ar gali. Viskas gerai, galvojome, kad kai gyvens, tai bus net geriau. Su sūnumi, kai važiavom, sakau „nelėk taip greitai, noriu pažiūrėt į prezidentės namą“, o ten apsauginis vaikšto, o daugiau nieko nemačiau“, – pasakojo Marija.

Nors kaimynystė džiugina, Marija su vyru nedrįsta pas prezidentę belstis į svečius. „Nu kur mum iki jos, mes seni, jau gėdijamės. Jinai jauna, mokyta, mes seni kaimiečiai. Žinoma, mes ne prieš, jeigu jinai ateitų, tai ją priimtume, bet kur jinai ateis į tokį baisų namą“, – sakė moteris.

D.Grybauskaitės namas

Kiti šalia Grybauskaitės gyvenantys žmonės svarsto, kodėl prezidentė jau kone mėnesį neišeina iš namų. Sako jos nematantys ir negirdintys, nors visi kaimynai vieni kitus gerai pažįsta ir draugiškai sutaria. Tiesa, prieš kameras apie naująją kaimynę žmonės kalbėti kuklinasi.

„Šiaip bendruomenėje visi kiekvieną pažįsta, susibūrimų nebūna, bet visi čia draugiški. Kas liečia susibūrimus, ar pas prezidentę eiti, tai planų nėra“, – kalbėjo kaimynė, nepanorusi atskleisti vardo.

Paklausti, ar dažnai mato prezidentę kaimynai teigė, kad prasilenkti tenka retai. „Buvo, vieną kartą mačiau, važiavo pro mus. Vieną kartą važiavo, daug mašinų ją lydėjo.“, – sakė kaimynė.

Kitas kaimynas teigė asmeniškai su prezidente nesusidūręs. „Ne, ne, nemačiau. Kažkas girdėjo, kad važiavo, matė, kad grįždinėja. Pats nemačiau asmeniškai“, – sakė kalbintas vyras.

Mįslingai prezidentės namas atrodo ne tik šalia gyvenantiems. Apsilankius žurnalistams, pavyko užfiksuoti prie prezidentės kiemo sustojusį taksi automobilį. Veikiausiai, turėjo išvežti svečią iš namų, tačiau pabūgęs kamerų, automobilio vairuotojas po kurio laiko išvažiavo vienas.

Kol kas viešumoje buvo pasirodžiusi tik ši prezidentės patarėjų išplatinta nuotrauka, daryta paskutinę Grybauskaitės kadencijos dieną.