Kaip skelbta, Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje konkursą laimėjo šiuo metu tarnybos vyresniąja patarėja dirbanti Vilda Vaičiūnienė.

Tačiau A.Skaistys, kuris taip pat dalyvavo konkurse, mano, kad jis geriau atsakinėjo į klausimus ir turėjo būti pripažintas konkurso laimėtoju.

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė spaudai Sigita A. Jacinevičienė–Baltaduonė BNS sakė, kad A.Skaisčio skundas buvo gautas pirmadienį. Skundu prašoma panaikinti sprendimo dalį dėl V.Vaičiūnienės pripažinimo konkurso laimėtoja ir įpareigoti pripažinti konkurso laimėtoju jį.

A.Skaistys taip pat prašo teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę – įpareigoti Vyriausybės kanceliariją netraukti į posėdžio darbotvarkę ir neteikti Vyriausybei projekto dėl V.Vaičiūnienės skyrimo Vyriausybės atstove Vilniaus apskrityje.

Teisės magistro išsilavinimą turinti V. Vaičiūnienė vykusiame konkurse nugalėjo 7 kitus pretendentus.

Atlikus administracines procedūras, V. Vaičiūnienės kandidatūra bus teikiama tvirtinti Vyriausybei.

Pastaruoju metu šias pareigas ėjo A.Skaistys, jis pasibaigus kadencijai atleistas nuo vasario 8 dienos. Kol bus paskirtas naujas Vyriausybės atstovas šioje apskrityje, jo funkcijas vykdyti pavesta atstovei Alytaus apskrityje Onai Balevičiūtei.

Vyriausybės atstovai vykdo administracinę priežiūrą jiems priskirtose savivaldybėse. Į pareigas po konkurso jie skiriami ketverių metų kadencijai.