Tai paaiškėjo antradienį, kai pirmasis Seimo vicepirmininkas, „darbietis“ Vytautas Gapšys parlamentui pateikė komitetų sudėties projektą.

V. Vonžutaitės siūlymą į šį komitetą pašiepė opoziciniai konservatoriai ir liberalai. V. Gapšys replikavo, kad „darbiečiai“ į šį komitetą žiūri labai atsakingai ir dėl to į jį deleguoja dar du Seimo narius: Raimundą Markauską ir Petrą Narkevičių.

Be trijų „darbiečių“, į Biudžeto ir finansų komitetą pasiūlytas ilgametis jo pirmininkas, liberalas Kęstutis Glaveckas, konservatoriai Rytas Kupčinskas, Irena Degutienė bei Jurgis Razma, „Drąsos kelio“ atstovas Povilas Gylys, „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius, Lenkų rinkimų akcijos atstovė Rita Tamašunienė bei socdemai Bronius Bradauskas ir Algirdas Sysas, o taip pat – prie socdemų prisijungti nutaręs savarankiškai išsikėlęs ir Prienuose išrinktas Seimo narys Andrius Palionis.

Nepaisant opozicijos nusiskundimų, Biudžeto ir finansų bei visų kitų komitetų sudėtys buvo patvirtintos. Už tokį nutarimą balsavo 81 Seimo narys, prieš – 15, susilaikė 25.