Beveik prieš 20 metų, kandidatuodama į prezidentus, K. Prunskienė sakė, kad jos gyvenimas yra gan sutirštintas įvykiais.

„Visokia veikla: profesine, visuomenine, politine. Atrodytų, kad to užtektų net keliems gyvenimams“, – 2004 metais kalbėjo pirmoji atkurtos Lietuvos premjerė K. Prunskienė.

Sekmadienį 80 jubiliejų švenčianti buvusi Vyriausybės vadovė ir gintarine ledi tituluota politikė švenčia tik artimiausių šeimos narių ir kolegų apsuptyje Vilniuje.

„Per tuos susitikimus aš ją labai pažinau kaip nuostabią asmenybę, kuri su tokia meile, su tokiu noru bendrauja su žmonėmis, norėdama kažkaip palengvinti jų gyvenimą. Kaip galima nemylėti“, – LNK žinioms sakė aktorė Vaiva Mainelytė.

Į Vilniaus Šventų Jonų bažnyčią pakviesti visi artimiausi K. Prunskienės bičiuliai ir kolegos džiaugiasi draugyste. O jubiliatei linki sveikatos.

„Tai labai kompetentingas, autoritetingas asmuo yra profesorė K. Prunskienė. Kai rinko ministrų kabinetą, ji irgi rinko tik kompetentingus žmones“, – tikino docentė Irena Vitkienė.

„Palinkėti galima tik tai, kad tos savybės, gerosios, kurios tikrai jos asmenyje yra, kad ji jų neapleistų ir jos jos nepaliktų“, – teigė buvęs ekonomikos ministras Vytas Navickas.

Kazimiera Prunskienė

„Santarvės“ fondo direktorius Julius Kazėnas pabrėžė, jog K. Prunskienė visada eina už savus.

„Dabar reikia tik gerbti ir prisiminti, mokytis“, – teigė vienas iš Sąjūdžio lyderių Arvydas Juozaitis.

Tiesa, tą pačią dieną prieš 11 metų per gimtadienį politikę ištiko insultas. Po kurio jos kalba liko sutrikdyta, dešinė kūno pusė paralyžiuota. Tačiau šeimos nariai tikina, kad profesorės sveikata yra stabili ir jėgų jai tikrai netrūksta.

„Tokia stabili būsena. Žinote, filosofinėmis temomis dabar jau neturi prabangos pakalbėti. Bet buitiniame lygmenyje bendraujame, kartais padainuojame“, – teigė K. Prunskienės brolis Rimantas Stankevičius.

Pirmoji nepriklausomos Lietuvos premjerė šiuo metu gyvena Švenčionių rajone, su savo sūnaus Vaidoto šeima. Vos už kelių kilometrų nuo savo gimtojo kaimo, gražioje vietoje, ant ežero kranto.

Gamta labiau nei didmiesčiai politikę žavėjo dar tada, kai ji intensyviai siekė šalies vadovės posto.

„Labai traukia savas kraštas, kur esu gimusi, augusi. Ir džiaugiuosi, kad čia taip pat gyvena ir mano sūnus su šeima“, – 2004 metais kalbėjo K. Prunskienė.

Buvusi politikė džiaugiasi ne tik profesiniais laimėjimais, iš trijų suaugusių vaikų ji turi devynis anūkus, bei keturis proanūkius. O vasarą, kalbama, gretos dar pagausės – sulauks ir penktojo proanūkio.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: