"Paprastai visada vienoki rinkimų rezultatai ateina iš mažesnių, kaimiškųjų rinkimų apygardų, o paskui, kai suplaukia miestų rezultatai, dažniausiai įvyksta didesni ar mažesni pokyčiai. Taigi galimas toks variantas, kad, tarkim, susikeis vietomis Darbo partija ir socialdemokratai. Tai yra įmanoma, bet vėlgi labai sunku spėlioti, kaip bus", - pirmadienio naktį naujienų agentūrai ELTA sakė ji.

Paklausta, ar jos nestebina, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai kol kas užima trečiąją vietą, politologė tvirtina, jog nė kiek. Jos manymu, šios partijos atžvilgiu buvo galima tikėtis protesto balsavimo.

"Galėjo būti gerokai blogesni rezultatai. Bet iš tikrųjų vis tiek matyti, jog konservatoriai turi nuolatinį elektoratą, kuris juos suprato, palaikė ir dabar turime netgi geresnius rezultatus. Tikėtina, kad jie išsilaikys tokie, o ne kokie buvo prognozuojami", - mano dėstytoja.

J. Novagrockienė, priminusi, jog, išankstinės apklausos duomenimis, partijai "Drąsos kelias" buvo prognozuojami 8,4 proc. rinkėjų balsų, pažymėjo, jog tokia jų procentinė išraiška ir turėtų išlikti.

"Man atrodo, kad maždaug tiek ir laikysis, netgi gali šiek tiek padidėti", - sakė J. Novagrockienė.