Entuziazmas nedingo

Su Vytautu, kuris, tiesa, kol kas dar neapsivilko Kalėdų Senelio kostiumo, susitinkame mieste, nors pats jis – kaimo žmogus. Tačiau dideliu visureigiu, kaip pats sako, „su reikalais“ į miestą atvažiuoja kone kasdien.

Pradėjus kalbėtis apie daugiau kaip penkis dešimtmečius trunkančią Kalėdų Senelio karjerą, Vytauto veidą nušviečia plati šypsena: „Noras būti Kalėdų Seneliu su metais nedingsta. Atvirkščiai – imu laukti gražiausių metų švenčių. Nors jau matau vieną kitą kolegą Kalėdų Senį vaikščiojantį, aš pats per anksti nepradedu. Spėsiu visur. Reikia gerbti tradicijas.

Šiemet susitikimus su vaikais ir suaugusiais pradėsiu gruodžio 8-osios pavakarę, tad iki Kalėdų laiko užteks, spėsiu aplankyti visus. Ir nesvarbu, kur mane sutiksite – kokio kaimo gatvelėje ar mieste prie pagrindinės eglės – kiekvieną pakalbinsiu ir saldumynais pavaišinsiu.“

Užsiima labdaringa veikla

Pusę savo karjeros Kalėdų Senelis ne tik neša vaikams kalėdines dovanas, bet ir užsiima labdara. Vyras remia sunkiau gyvenančias šeimas, vienišus asmenis, vaikus.

„Šiemet teko padėti vienišiems, vyresnio amžiaus žmonėms, daugiavaikėms šeimoms, aprūpinti stokojančius maistu, drabužiais ar kitomis būtiniausiomis priemonėmis“, – atvirauja V. Butkevičius.

Tačiau pats maloniausias jo užsiėmimas – Kalėdų Senelio darbas.

Šį Kalėdų Senelį galima išsikviesti į kiekvienus namus jam paskambinus, bet gali jis ir visiškai netikėtai užsukti, nes jam tiesiog smagu džiuginti žmones.

Prašo ir paramos

Prie Vytauto iniciatyvos kasmet džiuginti žmones prisideda ir verslai, ir pavieniai žmonės. Todėl ir šiemet jis kreipiasi į geraširdžius – kam negaila, kas galite, prisidėkite, paremkite, kad Kalėdų Senelio maišas būtų pilnas, o jis jau ras kam jį išdalinti.

„Tam reikalui įkūriau ne pelno siekiančią organizaciją „Tik pas Vytautą“. Geraširdžiai gali oficialiai man paaukoti, paremti, kad mano veikla nenutrūktų ir turėčiau už ką vaikams saldainių nupirkti“, – dėsto Kalėdų Senelis.

Kaip jau minėta, šiemet Kalėdų Seneliu Vytautas pavirs jau 55-ąjį sezoną, o labdaringą veiklą jis vykdo jau tris dešimtis metų – nuo 1990 metų.

Apsigyvenęs Surviliškyje Vytautas įrengė pirtį, vasarą Surviliškio klebonijoje organizavo vaikų poilsio stovyklas socialinę atskirtį patiriančių šeimų atžaloms, padėjo vienišiems senjorams, kaimo bibliotekas rėmė knygomis.

Visi norintys prisidėti prie V. Butkevičiaus gerų darbų gali susisiekti su juo telefonu 8 612 74 213. Paremti V. Butkevičiaus veiklą galite pervesdami jam tiesiogiai pinigėlius į specialiai atidarytą atsiskaitomąją sąskaitą LT055015900033000033 (Kėdainių krašto kredito unija).