„Manau, pervertinti vieno ar kito asmens buvimą ar nebuvimą partijoje – jeigu kalbame apie stiprias partijas, o ne vieno žmogaus partijas – tai tikrai nederėtų. Senosios, didžiosios partijos, ypač kurios veikia dešimtmečius, jos pakeliui, turbūt, matė ne vieną žemės drebėjimą, ne vieną nepakeičiamą žmogų, kurį paaiškėja, kad ramiausiai galima pakeisti. Tai taip nebūna – stipri partija išgyvens“, – pirmadienį ELTA diskusijoje „Kokia bus prezidento Gitano Nausėdos antroji kadencija?“ sakė F. Jansonas.

„Jeigu partija užsikasa arba yra pakasama dėl vieno žmogaus, reiškiasi kažkas buvo labai negerai su partija“, – pridūrė jis.

Pirmadienį pirmos instancijos teismo nuteistas M. Sinkevičius jau kurį laiką buvo įvardijamas kaip potencialus premjeras kitoje, centro kairės jėgų Vyriausybėje. Jonavos merą LSDP taip pat išreitingavo į aukščiausią poziciją pirminiame kandidatų į Seimą sąraše.

Vis tik, F. Jansonas mano, jog nuosprendis dėl M. Sinkevičiaus nebūtinai reiškia, jog LSDP yra ištikusi kadrų krizė. Jis pastebi – daugelis politinių jėgų yra panašioje situacijoje.

„Dabar galime kalbėti apie daugumą partijų, kurios turi daugiau galimybių laimėti rinkimus ar laimėti premjero postą, kitos mažiau“, – kalbėjo F. Jansonas.

„Manau, (situacija – ELTA) yra pernelyg sureikšminta. Vienas iš variantų yra ponia Vilija Blinkevičiūtė. Jeigu ji apsispręstų dalyvauti vidaus politikoje, visi klausimai dėl lyderystės ar koks tai yra politinis svoris – atkristų. Manau, kad partija turbūt turi ir variantą B, ir variantą C, ir greičiausiai variantą D“, – apibendrino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį Kauno apygardos teismas Jonavos merą M. Sinkevičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo. Jam skirta 12,5 tūkst. eurų baudą, trejiems metams atimti galimybę dirbti valstybės tarnyboje.

Anot teisėsaugos, 2019-2023 m. laikotarpiu būdamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariu M. Sinkevičius už pareigoms vykdyti skirtas savivaldybės lėšas išsimokėtinai pirko asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei sumokėjo už sutuoktinės naudotas mobilaus ryšio paslaugas.

Teismas konstatavo, kad Jonavos savivaldybės administracijai buvo teikiami suklastoti tarybos nario išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Jonavos meras M. Sinkevičius, pernai kilus įtarimams dėl savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo, paskelbė stabdantis narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP). Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) yra laikinai sustabdžiusi M. Sinkevičiaus vadovo šioje asociacijoje pareigas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)