„Iš pokalbio neišgirdau, kad būtų kažkokių kliūčių patvirtinimui“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu žurnalistams sakė kandidatas į švietimo, mokslo ir sporto ministrus G. Jakštas.

Kada prezidentas apsispręs dėl G. Jakšto kandidatūros šalies vadovo atstovai negalėjo konkretizuoti.

Jis taip pat pažymėjo, kad daugeliu klausimų jo ir G. Nausėdos nuomonės sutampa.

„Geras įspūdis. Apšnekėjome daug klausimų – švietimą, mokslą, sportą, pasidalijome pozicijomis, kaip matome vienus pokyčius, problemas, ką reikėtų daryti. Smagu matyti, kad tie požiūriai sutampa daugeliu klausimų“, – sakė pretendentas.

Susitikimo metu G. Jakštas taip pat prezidentui pateikė ir viceministro kandidatūrą į jo paties vietą. Tačiau koks tai asmuo, pretendentas į ministrus kol kas neatskleidžia.

„Komandoje, be abejo, bus pokyčių, jeigu patvirtins (mano kandidatūrą – ELTA), tai turėsime į mano vietą paskirti naują viceministrą. Pristačiau, kas tai galėtų būti, bet norėčiau pirmiau sulaukti oficialaus patvirtinimo (dėl savo kandidatūros – ELTA). (…) Jei atskleisiu pavardę, o manęs nepatvirtins, tai gali tam žmogui dabartinėje darbovietėje būti kažkokių nesklandumų“, – sakė G. Jakštas.

Anot kandidato, tuo atveju, jei jis bus paskirtas į ministro postą, ministerijos komandoje numatoma ir daugiau pokyčių.

„Norėtųsi stiprinti komunikaciją, turėti papildomą patarėją komunikacijai, nes matome, kad padarome daug gerų, svarbių dalykų, bet ne visada pavyksta juos laiku ir tinkamiausiai iškomunikuoti. Suprantame, kad sporto srityje reikėtų pastiprinimo, tai kalbame su viceministru, kokio to pastiprinimo reikėtų – ar tai ministerijos grupė, ar reikėtų patarėjų ar dar kažkokių kitų pakeitimų“, – dalijosi G. Jakštas.

„Aiškinamės, kur susidaro tie butelio kakliukai, kurie trukdo mums įgyvendinti tuos pokyčius sporte taip, kaip norėtųsi, kad bendruomenė būtų rami, jaustųsi įtraukta į priimamus sprendimus, bet čia matysime ateityje“, – pažymėjo kandidatas į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

ELTA primena, kad G. Jakšto kandidatūrą premjerė Ingrida Šimonytė pateikė birželio 23 d. Jam pasiūlyta vadovauti ministerijai, atsižvelgiant pradėtus pokyčius ir švietimo reformas, kurių įgyvendinimas reikalauja, kad ministras nedelsiant galėtų pilnai eiti pareigas.

Interviu Eltai I. Šimonytė pripažino, kad viliasi, jog G. Jakštas Seime prisieks jau antradienį, neeilinėje Seimo sesijoje.

Su dabartiniu viceministru G. Nausėda jau buvo susitikęs praėjusį pirmadienį – nuspręsta dar kartą susitikti šią savaitę.

Įstatymų nustatyta tvarka, premjerės siūlomai kandidatūrai turi pritarti prezidentas.

Buvusi ministrė Jurgita Šiugždinienė iš posto pasitraukė kilus skandalui dėl tarybos narių veiklai skirtų lėšų. Laikinai vadovauti šiai ministerijai paskirta teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją